Global News

Le Monde: Ο ΟΗΕ επιλέγει τον Αμαζόνιο για το Cop30

Le Monde: Ο ΟΗΕ επιλέγει τον Αμαζόνιο για το Cop30

Πηγή Φωτογραφίας: Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Ήταν αναμενόμενο και πλέον επιβεβαιώνεται, λοιπόν. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ανακοίνωσε ότι ο ΟΗΕ επέλεξε την πόλη Belem, στον Αμαζόνιο, για να φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα COP 30 το 2025.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε υποσχεθεί να θέσει τη διατήρηση του περιβάλλοντος ως πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα του. Η Βραζιλία θα φιλοξενούσε το COP το 2019, αλλά οι αρχές είχαν εγκαταλείψει τη διοργάνωσή του μετά την εκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου. Ήταν αναμενόμενο και πλέον επιβεβαιώνεται, λοιπόν. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ανακοίνωσε ότι ο ΟΗΕ επέλεξε την πόλη Belem, στον Αμαζόνιο, για να φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα COP 30 το 2025. «Θα είναι τιμή για τη Βραζιλία να δέχεται εκπροσώπους από όλο τον κόσμο στον Αμαζόνιό μας», έγραψε ο Λούλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρωτεύουσα της πολιτείας Para (βόρεια), το Belem είναι μια πόλη περίπου 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων, που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Αμαζονίου.

«Έχω ήδη λάβει μέρος στο COP στη Γαλλία, στην Αίγυπτο και όλοι μιλούσαν συνεχώς για τον Αμαζόνιο. Είπα λοιπόν μέσα μου: γιατί να μην γίνει το συνέδριο εδώ, για να μάθουν όλοι για τον Αμαζόνιο; », πρόσθεσε, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε με το μήνυμα. Μαζί με τον Λούλα στο βίντεο, ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα ξεκαθάρισε ότι η επιλογή του ΟΗΕ χρονολογείται από τις 18 Μαΐου. Η χώρα, η οποία φιλοξενεί περισσότερο από το 60% του δάσους του Αμαζονίου, υποτίθεται ότι θα φιλοξενούσε το COP το 2019, αλλά οι αρχές της Βραζιλίας είχαν εγκαταλείψει την οργάνωσή του μετά την εκλογή του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου (2019-2022), ο οποίος ήταν και παραμένει σκεπτικιστής σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments