Nέα της αγοράς

Ο Ίλον Μασκ στο Πεκίνο: Οι οικονομίες ΗΠΑ και Κίνας είναι σιαμαίες

Ο Ίλον Μασκ στο Πεκίνο: Οι οικονομίες ΗΠΑ και Κίνας είναι σιαμαίες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ξεκίνησε την Τρίτη την επίσκεψή

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ ξεκίνησε την Τρίτη την επίσκεψή μεγάλων φιλοδοξιών του στην Κίνα με μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας στο Πεκίνο, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στον μεγαλύτερο κόμβο παραγωγής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετά από τρία χρόνια.

Το ταξίδι είναι η τελευταία επιστροφή κορυφαίου Αμερικανού CEO στην Κίνα από τότε που η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της και ανέτρεψε την πολιτική της για μηδενικό αριθμό αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο. Ο Τιμ Κουκ της Apple  επισκέφθηκε τη χώρα τον Μάρτιο, ενώ ο Τζέιμι Ντάιμον της JP Morgan  και ο Λαξμαν Ναρασίμχαν της Starbucks βρίσκονται επίσης στην Κίνα αυτή την εβδομάδα.

Ο Μασκ συναντήθηκε με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Κιν Γκάνγκ λίγες ώρες μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο.

Ο Κιν είπε στον Μασκ ότι η Κίνα δεσμεύεται να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον για τους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, και συνέκρινε τη διπλωματία με την οδήγηση για να περιγράψει τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου του.

«Πρέπει να πατάμε εγκαίρως το φρένο, να αποφεύγουμε την επικίνδυνη οδήγηση και να είμαστε επιδέξιοι στη χρήση του γκαζιού για την προώθηση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιν.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Μασκ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Κίνα και αντιτίθεται στην αποσύνδεση των οικονομιών των ΗΠΑ και της Κίνας, προσθέτοντας ότι χαρακτήρισε τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου «σιαμαία δίδυμα».

Ο Μασκ, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του Twitter, τήρησε σιγή  στην πλατφόρμα μετά την άφιξή του στην Κίνα, όπου το Twitter είναι απαγορευμένο αλλά προσβάσιμο σε ορισμένους χρήστες μέσω ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου. Δεν είχε αναρτήσει ούτε στον επίσημο λογαριασμό του στο Weibo.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του αναμένεται να συναντηθεί με άλλους υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, αν και δεν ήταν σαφές ποιον ακριβώς θα συναντήσει ή ποια θέματα θα συζητήσουν.

Μια πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε την Τρίτη ότι προγραμματίστηκε επίσης στο Πεκίνο μια συνάντηση με τον Zeng Yuqun, πρόεδρο της CATL , του κινεζικού γίγαντα μπαταριών και βασικού προμηθευτή της Tesla.

Στο προηγούμενο ταξίδι στην Κίνα το 2019, ο Μασκ συναντήθηκε με τον τότε πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ. Ένα χρόνο αργότερα, δημιούργησε αίσθηση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή χόρεψε στη σκηνή για να γιορτάσει τα εγκαίνια του εργοστασίου της Tesla στη Σαγκάη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments