Πολιτική

Άδωνις: Με πιάνει τρόμος με τον διαγωνισμό αριστεροσύνης

Άδωνις: Με πιάνει τρόμος με τον διαγωνισμό αριστεροσύνης
Συνέντευξη για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Συνέντευξη για όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Άδωνις εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στα μέλη της οικογένειας του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο Α. Γεωργιάδης τοποθετήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ., για τα pass, τις αναρτήσεις του κ. Γρηγόρη Ψαριανού, για τις κυβερνοεπιθέσεις στην τράπεζα θεμάτων, την συνταγματική αναθεώρηση, το κόμμα Νίκη και το δημόσιο ρόλο της Εκκλησίας.

«Τρόμο προκαλεί ο ανταγωνισμός της αντιπολίτευσης σε φόρους»

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα είναι η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου, ο Άδωνις ανέφερε: «Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αυτοδύναμη κυβέρνηση, το αν θα είμαστε όμως το αποφασίζει ο Ελληνικός λαός. Πρέπει να είμαστε γιατί η χώρα χρειάζεται πολιτική ευστάθεια και σταθερότητα. Και με πιάνει τρόμος να βλέπω τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να διαγωνίζονται μεταξύ τους σε αριστεροσύνη και για το ποιο θα βάλει περισσότερους φόρους. Επί τέσσερα χρόνια δεν αυξήθηκε ούτε ένας φόρος και τώρα τα αντιπολιτευτικά κόμματα διαγκωνίζονται μεταξύ τους για τους φόρους που επιθυμούν να επιβάλουν.

Είναι λάθος το να λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι θα αυξήσουν κάποιους φόρους για να μειώσουν κάποιους άλλους. Για παράδειγμα, εμείς μειώσαμε το φόρο στο μέρισμα από 10% στο 5%. Με το 5% παίρνουμε τριπλάσια χρήματα από όσα έπαιρνε με το 15% ο Σύριζα. Και τα έσοδα είναι τριπλάσια, γιατί έχει νόημα να κάνει κάποιος διανομή κερδών με το 5%, αλλά δεν έχει νόημα να κάνει κάποιος διανομή κερδών με το 15%».

«Τα pass είναι ένα έκτακτο μέτρο σε μια έκτακτη συνθήκη»

Αναφορικά με τα pass, ο Άδωνις διευκρίνισε ότι αυτά είναι «ένα έκτακτο μέτρο σε μια έκτακτη συνθήκη. Για παράδειγμα, έχουμε την έκτακτη συνθήκη του πληθωρισμού. Στην έκτακτη συνθήκη του πληθωρισμού έχουμε ένα έκτακτο μέτρο, το pass. Αυτό συμβαίνει τώρα στην Ισπανία. Στην Ισπανία μηδένισαν τον ΦΠΑ και έχουν μεγάλο πρόβλημα με τον πληθωρισμό. Τώρα, αναζητούν λύσεις όπως είναι οι δικές μας, με το market pass. Επαναλαμβάνω: η γενική γραμμή της ΝΔ είναι ότι φόροι μόνο προς τα κάτω. Οι φόροι με τον Μητσοτάκη μόνο προς τα κάτω.

«Δεν θα έγραφα ποτέ όσα έγραψε ο κ. Ψαριανός»

Σχετικά με τα όσα έγραψε ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός για τους εκπαιδευτικούς, ο Άδωνις ξεκαθάρισε: «Δεν θα τα έγραφα ποτέ. Ο κ. Ψαριανός έχει έναν τρόπο που εκφράζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

«Δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα απρόσβλητο σε κυβερνοεπιθέσεις»

Ως προς τις πρόσφατες επιθέσεις χάκερς στην τράπεζα θεμάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Υπάρχει σύστημα που να μην κατέρρευσε δεχόμενο 165 εκατομμύρια κλικ το δευτερόλεπτο; Η τράπεζα θεμάτων αποδείχθηκε ένα σωστό μέτρο. Η κυβερνοεπίθεση ήταν μαζικότατη. Δεν έχω υπηρετήσει στο υπουργείο Παιδείας και δεν γνωρίζω αν υπήρξαν αβλεψίες. Πάντως δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα που να είναι τέλεια θωρακισμένο, που να είναι απρόσβλητο απέναντι σε κυβερνοεπίθεση. Αυτό συμβαίνει με συστήματα της Nasa και του Πενταγώνου.

«Το Σύνταγμα αλλάζει μόνο με ευρύτερη συναίνεση»

Αναφορικά με τη δήλωση περί 180 βουλευτών και συνταγματικής αναθεώρησης, ο Α. Γεωργιάδης διευκρίνισε: «Αν πάρουμε στις εκλογές 300 βουλευτές, μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα; Προφανώς, όχι. Αυτό που είπα είναι η δική μας βούληση να αλλάξουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος. Στόχος είναι να υπάρξουν οι συνθήκες και οι συνεννοήσεις για να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα. Σύνταγμα χωρίς ευρύτερη συναίνεση δεν μπορεί να αλλάξει.

«Εντυπωσιακό το ποσοστό της Νίκης»

Σε ό, τι αφορά το κόμμα Νίκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως: «Το ποσοστό που έλαβε είναι εντυπωσιακό για πρωτοεμφανιζόμενο πολιτικό κόμμα. Αλλά η ιδέα ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μαγνητική επιρροή, όπως είναι η θέση του κόμματος αυτού, μου φαίνεται λίγο υπερβολική».

«Η Ορθοδοξία είναι ομολογία πίστης»

Τέλος, σχετικά με την Εκκλησία και τη σχέση των πιστών με αυτήν, ο Άδωνις τόνισε: «Στην Ορθοδοξία, υπάρχει ομολογία πίστεως. Είναι δημόσιο πράγμα η Ορθοδοξία, δεν είναι μόνο ιδιωτικό. Και δεν παραχωρούμε την Εκκλησία σε κανένα. Η Εκκλησία ανήκει σε όλους, σε όλο τον Ελληνικό λαό, ασχέτως του τι ψηφίζει ο καθένας μας. Αυτό που με ενοχλεί είναι ο κύριος Τσίπρας που, ενώ δηλώνει άθεος, αναρτά φωτογραφίες του από τον Επιτάφιο. Εγώ δεν δηλώνω άθεος, δηλώνω Χριστιανός Ορθόδοξος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments