Πολιτική

Εκλογική επιτροπή ΝΔ: Στόχος «ο γύρος της Ελλάδας σε 20 μέρες» – Ποιοι βγαίνουν στους… δρόμους

Εκλογική επιτροπή ΝΔ: Στόχος «ο γύρος της Ελλάδας σε 20 μέρες» – Ποιοι βγαίνουν στους… δρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

«Όλοι σε κίνηση» η εντολή του Μητσοτάκη – Τα 21 πρόσωπα της επιτροπής εκλογικού αγώνα - Επέλαση στελεχών στον Βορρά – Μπήκε «πινέζα» σε 490 πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια

Για τον στόχο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε χθες από την Κρήτη, στην οποία παραμένει και σήμερα, αλλά και προχθές από το Περιστέρι με την αποστροφή του ότι «μπορούμε να πάμε ακόμη καλύτερα» ανεβάζει στροφές η επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΝΔ. Η οργάνωση της επιχείρησης «ο γύρος της Ελλάδας σε 20 μέρες» ολοκληρώθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στην οδό Πειραιώς σε άλλη μία σύσκεψη μεταξύ άλλων υπό τον Παύλο Μαρινάκη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς της παράταξης έχουν βάλει… πινέζα σε (τουλάχιστον) 490 πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, θέλοντας να καλύψουν στοχευμένα και περιοχές στις οποίες δεν προλαβαίνει να περιοδεύσει ο Μητσοτάκης μέχρι την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου. Εξού και από το προσεχές Σάββατο 3 Ιουνίου μέχρι και τις 23 του μήνα δεκάδες γαλάζια κλιμάκια θα μεταβαίνουν στις περιοχές – στόχους.

«Ξεκινάμε τις περιοδείες με χαρά και ενθουσιασμό» ανάρτησε στα social media η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία στις 21 Μαΐου έκοψε πρώτη το νήμα (του σταυρού) στην Ανατολική Αττική και είναι στους πρώτους στο πρόγραμμα των γαλάζιων περιοδειών. Η ίδια μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά θα ανοίξουν ουσιαστικά αυτόν τον νέο κύκλο επισκέψεων το ερχόμενο Σάββατο από το Ιόνιο. Συγκεκριμένα θα βρεθούν στην Κεφαλονιά, όπου η ΝΔ πέτυχε εκ νέου την πρωτιά αλλά με απώλεια 1,27 μονάδας από το 2019, καθώς και στην Ιθάκη.

Άλλο στέλεχος που γιόρτασε στις 21 Μαΐου τη δική του προσωπική νίκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης (πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών), αναμένεται να κατευθυνθεί προς την – παραδοσιακά κεντροαριστερής κατεύθυνσης – Κρήτη η οποία για πρώτη φορά πέρασε ολόκληρη στην εκλογική επιρροή της ΝΔ, ενώ ο Νίκος Δένδιας (πρώτος σε σταυρούς στον Νότιο τομέα της Αθήνας) θα ανηφορίσει προς τον Έβρο. Εκεί η ΝΔ κέρδισε με υψηλό ποσοστό την πρωτιά αλλά με απώλεια 1,68 μονάδας από το 2019 και σε απόλυτους αριθμούς με 1.759 ψήφους λιγότερες και με αντίστοιχα ενισχυμένες τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

Τα σημεία – κλειδιά του Βορρά Στον Βορρά όπου η ΝΔ δέχεται πιέσεις εκ δεξιών της υπάρχουν άλλωστε τα περισσότερα σημεία – κλειδιά της γαλάζιας εκστρατείας. Σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται συγκεκριμένα… επέλαση – υποψηφίων και μη: από τους Δένδια και Νίκο Παναγιωτόπουλο στον Έβρο, μέχρι την Ντόρα Μπακογιάννη στον μοναδικό νομό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Ροδόπη, τον Μάκη Βορίδη, τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον Θάνο Πλεύρη, τη Νίκη Κεραμέως, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Νίκο Παπαθανάση και άλλους, οι οποίοι έχουν αναλάβει ειδικές αποστολές σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Ημερομηνίες και πρόσωπα έχουν κλειδώσει, για παράδειγμα, για πόλεις και χωριά σε Κιλκίς (πρώτο κόμμα με απώλειες η ΝΔ και δεύτερη δύναμη το ΠΑΣΟΚ), Πέλλα (πρώτη με απώλειες η ΝΔ και με ενισχυμένο τον Κυριάκο Βελόπουλο), Καστοριά (απώλειες 3,39 μονάδων για την πρώτη ΝΔ), Πιερία (απώλειες 6,36 μονάδων για την πρώτη ΝΔ) κ.ο.κ.

Στο κάδρο είναι φυσικά και η Θεσσαλονίκη, στην οποία θα μεταβούν, εκτός από τον Μητσοτάκη, οι στενοί συνεργάτες του Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης και μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραγιάννης και ο Χρήστος Τριαντόπουλος με «αναπτυξιακό μήνυμα».

Το πλάνο Μητσοτάκη Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Μητσοτάκη, αυτό τροποποιείται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες, με χαρακτηριστική ακόμα και αυτή την πρώτη εβδομάδα. Εμβόλιμα μπήκε στο πρόγραμμα η Β’ Πειραιώς, πιθανότατα για την ερχόμενη Παρασκευή. Πρόκειται για άλλη μία εκλογική περιφέρεια στην οποία η ΝΔ πέτυχε ανατροπή συσχετισμών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στόχευση της ΝΔ στις πιο «λαϊκές» συνοικίες είναι δεδομένη, όπως αντίστοιχα επιδιώκει τη μεγάλη επιστροφή του στα λαϊκά στρώματα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΝΔ, υπό τον συντονισμό του γενικού διευθυντή της παράταξης Γιάννη Μπρατάκου, είναι τα εξής:

– Παύλος Μαρινάκης

– Γιάννης Σμυρλής

– Στέλιος Κονταδάκης

– Νίκος Παπουτσής

– Άκης Σκέρτσος

– Νίκος Χαρδαλιάς

– Θοδωρής Λιβάνιος

– Γιάννης Οικονόμου

– Μιχάλης Μπεκίρης

– Θανάσης Νέζης

– Ορφέας Γεωργίου

– Νίκος Ρωμανός

– Κύρα Κάπη

– Έλενα Σώκου

– Χριστιάνα Καλογήρου

– Βασίλης Φεύγας

– Χρυσαυγή Ατσιδάκου

– Μαρία Νάτσιου

– Πίστη Κρυσταλλίδου

– Γιάννης Παπαγεωργίου

– Βασίλης Κοντοζαμάνης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments