Πολιτική

Μητσοτάκης: Ένας συναινετικός πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Ένας συναινετικός πρωθυπουργός

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

Εκ φύσεως η εξουσία κυοφορεί την αλαζονεία για τον κάτοχό της, αλλά τούτο δεν σημαίνει, βέβαια, ότι αυτός θα υποκύψει στο δέλεαρ και θα αποδειχθεί αλαζόνας.

Εκ φύσεως η εξουσία κυοφορεί την αλαζονεία για τον κάτοχό της, αλλά τούτο δεν σημαίνει, βέβαια, ότι αυτός θα υποκύψει στο δέλεαρ και θα αποδειχθεί αλαζόνας. Αυτό ισχύει και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απέφυγε, στα τέσσερα χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης, τη σύγκρουση και την πόλωση, και πολιτεύθηκε με συναίνεση και αυτοκριτικό πνεύμα.

Μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύσσωμη η αντιπολίτευση, επισείει τον κίνδυνο η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να μετατραπεί σε παντοδυναμία με αρνητικές συνέπειες για τη δημοκρατία μας, όπως υποστηρίζουν. Δεν κατάλαβα γιατί π.χ. ένα 42% του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι επικίνδυνο, ενώ ήταν ακίνδυνο το 48% του Ανδρέα ή το 47% του Σημίτη ή το 45% Καραμανλή ή το 44% του Γιώργου Παπανδρέου. Παρόλα αυτά τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά η δημοκρατία μας—κατά γενική ομολογία—δεν κινδύνευσε.

Γιατί να κινδυνεύσει τώρα με τον Μητσοτάκη; Προφανώς, πιστεύουν πως είναι κάτι μεταξύ Ερντογάν και Όρμπαν.

Έδωσε δείγματα αλαζονικής συμπεριφοράς στα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε;  Ας εξετάσουμε αυτόν τον ισχυρισμό πιο συγκεκριμένα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε με άξονα την αναζήτηση ευρύτερων συναινέσεων. Αυτό εμφαίνεται χαρακτηριστικά στην πρωτοβουλία του να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά για την αλλαγή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο. Σε εποχή καθολικής πολιτικής κυριαρχίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε τη δυνατότητα να επαναφέρει το μπόνους των 50 κοινοβουλευτικών εδρών, αλλά προτίμησε να κινηθεί με συναινετικό πνεύμα.

‘Ενας αλαζόνας πρωθυπουργός θα προχωρούσε μόνος του στην ψήφιση ενός εκλογικού νόμου ραμμένου και κομμένου στα μέτρα της παράταξής του. Για ποια αλαζονεία μιλά σήμερα η αντιπολίτευση;

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να ζητήσει τέσσερις φορές συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό. Η τελευταία πρωθυπουργική «συγγνώμη» ακούστηκε, λίγο μετά το Νταβός, από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου και μάλιστα, στη λατινική γλώσσα. Ο τότε πρωθυπουργός είχε ψελλίσει «mea culpa».

Κανένας άλλος πρωθυπουργός, πλην του σημερινού, δε ζήτησε ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές συγγνώμη από τους πολίτες. Ποιος αλαζόνας πρωθυπουργός θα το έκανε αυτό; Οι αλαζόνες κάθονται στον χρυσό θρόνο τους και κοιτάζουν αφ΄υψηλού τους πολίτες, την πλέμπα, μη έχοντας συναίσθηση των πράξεων τους.

Ο ισχυρισμός της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αλαζονικός πολιτικός που επιζητεί την παντοδυναμία, στερείται πραγματικών αποδείξεων και ακυρώνεται από τα ίδια τα γεγονότα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments