Διεθνή

Ορκίζεται ο Ερντογάν: Το νέο υπουργικό του συμβούλιο

Ορκίζεται ο Ερντογάν: Το νέο υπουργικό του συμβούλιο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στη νέα εποχή Ερντογάν μπαίνει η Τουρκία, με την ορκωμοσία σήμερα της Βουλής

Στη νέα εποχή Ερντογάν μπαίνει η Τουρκία, με την ορκωμοσία σήμερα της Βουλής και αύριο του Τούρκου προέδρου, ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει και τη νέα του κυβέρνηση. Η Δύση περιμένει τα πρώτα μηνύματα για τη στάση της Τουρκίας, με το παζάρι για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ να συνεχίζεται.

Οι 600 εκλεγμένοι βουλευτές του νέου τουρκικού κοινοβουλίου ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο υπό το βλέμμα του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκόταν στο θεωρείο.

Η ορκωμοσία του προέδρου αναμένεται να τελεστεί αύριο, παρουσία και του  Γ.Γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος μεταβαίνει για δύο ημέρες στην Άγκυρα, προκειμένου να κάμψει τις αντιρρήσεις Ερντογάν, για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέχρι την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους.  Ενώ την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης

Αύριο το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τρία κορυφαία στελέχη να παραμένουν άνευ χαρτοφυλακίου, προκαλώντας ερωτήματα για το τι σηματοδοτούν οι αλλαγές αυτές.  Πρόκειται για τον Υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπ. Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον Υπ. Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μεβλούτ Τσαβούσογλου Απερχόμενος Υπουργός Ιμπραήμ Καλίν Νέος Υπουργός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Χουλουσί Ακάρ Απερχόμενος Υπουργός Γιασάρ Γκιουλέρ Νέος Υπουργός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σουλεϊμάν Σοϊλού Απερχόμενος Υπουργός Χακάν Φιντάν  Νέος Υπουργός

ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νουρεντίν Νεμπάτ Απερχόμενος Υπουργός Μεχμέτ Σιμσέκ  Νέος Υπουργός

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο θα δώσει ένα πρώτο στίγμα πως θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση Ερντογάν. Εάν η Άγκυρα προτίθεται να συγκλινει προς τη Δύση ή θα συνεχίσει τα ανατολίτικα παζάρια για την ένταξη της Σουηδίας και τα F16.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments