Πολιτική

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία αν θέλουμε κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία αν θέλουμε κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Για τον κύριο Μητσοτάκη, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον πολιτικό σχηματισμό Νίκη, η οποία «εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ

«Μονόδρομο» χαρακτηρίζει την αυτοδυναμία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για να έχουμε σταθερή και ασφαλή κυβέρνηση την επαύριον της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Για τον κύριο Μητσοτάκη, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον πολιτικό σχηματισμό Νίκη, η οποία «εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα», όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι θέλησε να συναντήσει τον πρόεδρο του Κινήματος, από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, αλλά ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης απέφευγε συστηματικά κάθε συνάντηση.

Μάλιστα, κατά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης «υπήρξε ήδη απόλυτα αποκαλυπτικός: δήλωσε ότι δεν θα συνεργαστεί ακόμη και εάν η ΝΔ έχει 149 βουλευτές. Ότι θεωρεί την παράταξή μας στρατηγικό του αντίπαλο. Και ότι, τελικά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, δεν κρύβει ότι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη στις 25 Ιουνίου, ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει  αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει κυβερνητική λύση.».

Η αυτοδυναμία είναι λοιπόν μονόδρομος για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στις ερχόμενες εκλογές.

«Όχι γιατί το λέω εγώ», επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, «αλλά γιατί το λένε τα δεδομένα και όλοι οι άλλοι. Από την πλευρά μου, έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη στα δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, προτού ακόμη του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments