Global News

Economist: Η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται ότι άρχισε

Economist: Η ουκρανική αντεπίθεση φαίνεται ότι άρχισε

Πηγή Φωτογραφίας: NPR

Η Ουκρανία άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ το Σαββατοκύριακο, σε αυτό που φαίνεται να είναι το πρώτο κύμα της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης του Κιέβου.

Οι Ουκρανοί διοικητές έχουν στείλει μηχανοποιημένες ταξιαρχίες, συμπεριλαμβανομένων βαρέων αρμάτων μάχης, μαζί με συμβατικά στρατεύματα για να επιτεθούν σε διάφορες τοποθεσίες στη νότια περιοχή του Ντόνετσκ, όπου είναι οχυρωμένα τα ρωσικά στρατεύματα. Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός του «προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες» σε ορισμένες περιοχές, αλλά το Κίεβο παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σιωπηλό για τις επιθέσεις. Μια σειρά Δυτικών και Ρώσων αναλυτών αναφέρουν ότι η επιχείρηση σηματοδοτεί την έναρξη της αντεπίθεσης. Οι σφοδρές μάχες στο νότιο Ντόνετσκ δείχνουν ότι η Ουκρανία μπορεί να επιχειρεί να χτυπήσει στις οχυρωμένες ρωσικές γραμμές της ανατολικής Ουκρανίας μετά από εβδομάδες ερευνών, αν και οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν έχουν κάνει ακόμη καμία σοβαρή πρόοδο.

Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ και αξιωματούχοι λένε ότι η Ουκρανία επιτίθεται κατά κύριο λόγο στην περιοχή γύρω από δύο αστικές πόλεις στη νότια περιοχή του Ντόνετσκ: τη Νοβοντόνετσκ και τη Βέλικα Νοβοσίλκα. Και οι δύο πόλεις βρίσκονται κοντά στη νότια περιοχή Ζαπορίζια, την οποία στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Ουκρανία μπορεί να στοχεύσει προκειμένου να αποκόψει μια χερσαία γέφυρα και έναν σημαντικό κόμβο εφοδιασμού που συνδέεται με την κατεχόμενη από τη Ρωσία Κριμαία.

Η κύρια εκστρατεία φαίνεται να επικεντρώνεται στο Novodonetsk, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη Velkya Novosilka και το Vuhledar, μια πόλη που κατέχεται σε μεγάλο βαθμό από τις ουκρανικές δυνάμεις που η Ρωσία προσπάθησε να καταλάβει εδώ και μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments