Global News

Le Monde: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κηρύσσει παράνομη την πολωνική δικαστική μεταρρύθμιση

Le Monde: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κηρύσσει παράνομη την πολωνική δικαστική μεταρρύθμιση

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, η πολωνική μεταρρύθμιση είναι ασυμβίβαστη με την ισχύουσα νομοθεσία επειδή δεν διασφαλίζεται η ανεξαρτησία και η αμεροληψία των δικαστών.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) κήρυξε παράνομη τη δικαστική μεταρρύθμιση του 2019 στην Πολωνία που οδήγησε σε ένα Πειθαρχικό Τμήμα για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας αυτής και ότι, αν και από τότε έχει τροποποιηθεί, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες σχετικά με τους κινδύνους για την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος. «Η απλή προοπτική ότι οι δικαστές που έχουν δικαιοδοσία να εφαρμόζουν το δίκαιο της Ένωσης διατρέχουν τον κίνδυνο να αποφανθεί το εν λόγω όργανο για ζητήματα που σχετίζονται με το καταστατικό του και την άσκηση των καθηκόντων του (…) μπορεί να επηρεάσει την ανεξαρτησία του» το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε.

Η Βαρσοβία συσσώρευσε μέχρι σήμερα 555,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για μη εφαρμογή προληπτικής διακοπής της δραστηριότητας αυτού του τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο αρχικά επέτρεπε στους δικαστές να υπόκεινται σε πειθαρχικές έρευνες, διαδικασίες και κυρώσεις με βάση το περιεχόμενο των αποφάσεών τους. διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης του δικαιώματός σας να υποβάλετε προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments