Ελλάδα

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι -Η πρόταση της εισαγγελέως

Άλκης Καμπανός: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι -Η πρόταση της εισαγγελέως

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

«Λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά, που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους και όχι το σκοτάδι. Σε έναν “ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη». Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε τη μαραθώνια αγόρευσή της -κράτησε τρεις ημέρες- η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η Κυριακή Κλιάμπα εισηγήθηκε την καταδίκη και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ανάλογα με την περίπτωση και τον βαθμό συμμετοχής στην τέλεση του άγριου οπαδικού εγκλήματος, η εισαγγελέας εισηγήθηκε προς τους δικαστές να κηρυχθούν ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τις εξής πράξεις:

Ο 1ος κατηγορούμενος, τον οποίο χαρακτήρισε «ιθύνοντα νου» της επίθεσης, για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του ‘Αλκη, ηθική αυτουργία στις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος των δύο φίλων του, ηθική αυτουργία σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Οι 2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 7ος, 9ος, 11ος, 12ος για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του ‘Αλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του φίλου του και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρους του δεύτερου φίλου, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή-χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Ο 10ος για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του ‘Αλκη και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή- χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

Οι 6ος και 8ος, που κατά την εισαγγελική πρόταση δεν πρόλαβαν να φτάσουν στον τόπο του φονικού, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του ‘Αλκη και συνέργεια σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες (των φίλων του), συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος.

Τεκμηριώνοντας την πρότασή της, η εισαγγελέας ανέφερε πως όλοι οι κατηγορούμενοι «ξεκίνησαν να σκοτώσουν και το πέτυχαν, συμμετείχαν με τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο», ενώ σχολιάζοντας τα όπλα που είχαν μαζί τους (όπως δρεπάνι, μαχαίρια, «κάραμπιτ», πτυσσόμενα γκλοπ, στειλιάρια κλπ.), είπε ότι «με αυτά ορμάς σαν αγρίμι, σαν θηρίο για να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές».

«Μη σας ξεγελάει αυτό το προσωπείο, το αληθινό πρόσωπο είναι αυτό που είδαμε στα βίντεο της δικογραφίας» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Κλιάμπα, κάνοντας λόγο για «δράμα» με σκηνοθέτη τον 1ο κατηγορούμενο και πρωταγωνιστές τους υπόλοιπους 11. «Ένα δράμα σφραγισμένο με θάνατο και χειροκρότημα -το δικό τους χειροκρότημα» (σ.σ. επειδή οι ίδιοι πανηγύριζαν για το «κατόρθωμά» τους, όπως ανέφερε η Κυριακή Κλιάμπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments