Πολιτική

Αχτσιόγλου: “Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, θετική απάντηση στις ανάγκες της κοινωνίας”

Αχτσιόγλου: “Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, θετική απάντηση στις ανάγκες της κοινωνίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η ολική ανατροπή. Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι η ολική ανατροπή. Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας. Απαντά στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Απαντά στο ζήτημα της αύξησης των μισθών. Απαντά με μία εντελώς διαφορετική μηχανική στο πώς θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, με τη μείωση των έμμεσων φόρων και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Καλούμε κάθε πολίτη να ψηφίσει θετικά. Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική ψήφος για κάθε μία από αυτές τις ειδικές πολιτικές, οι οποίες συγκροτούνται σε ένα ενιαίο σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει σε μία πολύ καλύτερη συνθήκη την ελληνική κοινωνία το 2027», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο δημόσιο σύστημα υγείας τόνισε ότι τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών φανερώνουν την «τεράστια απαξίωση που συντελέστηκε επί ΝΔ στο δημόσιο σύστημα υγείας και σε όρους προσωπικού και σε όρους υποδομών και σε όρους δυναμικότητας του ΕΚΑΒ», ενώ επισήμανε πως «η ΝΔ εμφάνιζε το 2019 ως προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ και δεν το έκανε, όπως και τη μείωση του ΦΠΑ τότε την υποσχόταν και τώρα λέει ότι δήθεν είναι καταστροφική και ευνοεί τους πλούσιους».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «τα πράγματα δεν συμβαίνουν με διακηρύξεις. Για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να κατευθυνθούν εκεί πόροι. Η ΝΔ δεν προβλέπει καμία αύξηση πόρων για το δημόσιο σύστημα υγείας στο Μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε για τα επόμενα 3 χρόνια. Αντίθετα, προβλέπει μειώσεις δημοσίων δαπανών. Άρα, είναι απολύτως υποκριτικό να μίλα για ενίσχυση του ΕΣΥ».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «οι κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι άδειες και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν με καθαρότητα ποια είναι τα δύο βασικά αντιπαρατιθέμενα σχέδια που συγκρούονται για την επόμενη μέρα, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και συνέχισε: «Προστασία πρώτης κατοικίας ή πλειστηριασμοί. Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους ή υπερχρεωμένοι πολίτες και όποιος επιβιώσει μόνος του. Ενίσχυση του ΕΣΥ με 15.000 προσλήψεις, με 380 μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας ή ιδιωτικοποίηση όπως θέλει η ΝΔ και νομοθέτησε αυτή την κατεύθυνση. Κίνητρα για να μένουν οι γιατροί στο δημόσιο σύστημα υγείας ή για να φεύγουν όπως έκανε η ΝΔ. Αύξηση των μισθών με συγκεκριμένο τρόπο, με ξεπάγωμα τριετιών και κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ή απόλυτη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας, με ξήλωμα οποιασδήποτε δυνατότητας των εργαζομένων να διεκδικούν καλύτερους μισθούς».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, τέλος, ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Προβλέπει συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και το ενιαίο αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ που εκτός από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα καταλαμβάνει και τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments