Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έπρεπε να διαγράψει τον Φερχάτ Οζγκιούρ για όσα είπε για τη Θράκη

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έπρεπε να διαγράψει τον Φερχάτ Οζγκιούρ για όσα είπε για τη Θράκη

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi (Αρχείου)

«Οποιοσδήποτε μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη θα έπρεπε να τεθεί εκτός του κόμματος, το οποίο τον έχει στα ψηφοδέλτιά του», επισήμανε

Τη διαγραφή του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιούρ, ζήτησε ο πρώην υπουργός κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη δράση και τις τοποθετήσεις του με τις οποίες χαρακτηρίζει τη μουσουλμανική μειονότητα, τουρκική.

«Οποιοσδήποτε μιλά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη θα έπρεπε να τεθεί εκτός του κόμματος, το οποίο τον έχει στα ψηφοδέλτιά του. Η σωστή εθνική στάση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ήταν να θέσει τέτοιου είδους πρόσωπα έξω από τα ψηφοδέλτιά της», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

Ακόμα, πρόσθεσε ότι είναι χρήσιμο να υπάρχουν στα κόμματα μουσουλμάνοι βουλευτές, αλλά «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να μιλά κανείς για τουρκική μειονότητα».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας γνωρίζει αυτή τη στάση των στελεχών του, θα έπρεπε να τους θέσει εκτός κόμματος «με μια δραστική παρέμβαση».

Αναφορικά με το ζήτημα του κ. Φίλη είπε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί το κάνουν, αυτά είναι εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το να μιλούν για τουρκική μειονότητα δεν είναι εθνικά αποδεκτό».«Ένα μείζον εθνικό θέμα δεν μπορεί κανείς να το προσπερνά», υπογράμμισε.

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις Πνευματικού»

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις Πνευματικού, ο κ. Θεοδωρικάκος τις χαρακτήρισε απαράδεκτες, σημειώνοντας ότι δεν εκπροσωπούν τη ΝΔ, η οποία με πράξεις έχει αποδείξει ότι η πρώτιστη αξία που υπηρετεί είναι η ανθρώπινη ζωή.

Τόνισε ότι η ΝΔ αποδοκίμασε πλήρως τις δηλώσεις του και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτές.

«Πώς θα μπορούσαμε να μη τις αποδοκιμάσουμε, όταν η ΝΔ έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι για μας η πρώτιστη αξία που υπηρετούμε είναι η ανθρώπινη ζωή; Οι Έλληνες το ένιωσαν με πράξεις, ειδικά τα δύο χρόνια που εκδηλώθηκε η πανδημία του κοροναϊού, όταν δώσαμε μια τεράστια μάχη να στηρίξουμε το ΕΣΥ, να ενώσουμε τους Έλληνες και να μπορέσουμε να περάσουμε απέναντι, με την κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες απώλειες. Δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Για τη ΝΔ πρώτη προτεραιότητα την επόμενη τετραετία, όπως είπε ο πρώην υπουργός, είναι η ανασυγκρότηση και η αναβάθμιση του ΕΣΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments