Πολιτική

Το «βαρύ πυροβολικό» της ΝΔ στον «ροζ» νομό του εκλογικού χάρτη

Το «βαρύ πυροβολικό» της ΝΔ στον «ροζ» νομό του εκλογικού χάρτη
Ειδικό σχέδιο για την ενίσχυση των ποσοστών της στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης καταρτίζει η Νέα Δημοκρατία

Ειδικό σχέδιο για την ενίσχυση των ποσοστών της στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης καταρτίζει η Νέα Δημοκρατία εν όψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, τη στιγμή που οι καταγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για παρέμβαση του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του Σύριζα στις πρόσφατες εκλογές, επιβεβαιώνονται και από τοπικά στελέχη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της ΝΔ να καλεί τον κ, Τσίπρα να δράσει και το θέμα να παίρνει πολιτικές διαστάσεις άνευ προηγουμένου.

Πέραν του σκιώδους ρόλου που διαδραμάτισε το μακρύ χέρι της Άγκυρας στις εθνικές εκλογές, το επιτελείο της Πειραιώς, με «μπαράζ» περιοδειών και στοχευμένες δράσεις στον μοναδικό «ροζ» νομό του εκλογικού χάρτη, θα επιδιώξει να ανατρέψει τους εκλογικούς συσχετισμούς, ρίχνοντας το βάρος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, που στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ο χαμηλότερο ποσοστό της σε ολόκληρη την επικράτεια (27,06%), σημειώνοντας πτώση 10,78 μονάδες σε σχέση με το 2019.

Στις ερχόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να βρεθούν στον νομό προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ με πλήρη γνώση της ατζέντας της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με σκοπό να αξιοποιηθούν οι επαφές που διαχρονικά διατηρούν στη μουσουλμανική κοινότητα.

Την αρχή των περιοδειών από τα στελέχη της «πρώτης γραμμής» στη Ροδόπη κάνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών και υποψήφια της ΝΔ στα Χανιά, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα βρεθεί στον νομό στις 9 Ιουνίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, μετά την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην περιοχή θα ακολουθήσουν στις 16 Ιουνίου ο τέως υπουργός και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιο βουλευτή Σερρών Τάσο Χατζηβασιλείου.

Στον νομό θα βρεθεί επίσης ο πρώην ΥΠΕΞ και υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ περιοδεία θα πραγματοποιηθεί και από τον τέως υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments