Πολιτική

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Με τη φόρα που έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, υποσχέθηκαν στο οικονομικό τους πρόγραμμα και κάτι που έχει ήδη γίνει» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

«Με τη φόρα που έχουν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, υποσχέθηκαν στο οικονομικό τους πρόγραμμα και κάτι που έχει ήδη γίνει» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης για το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από τον β’ γύρο των εκλογών.

Σε βίντεό του στην πλατφόρμα TikTok, ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άδεια μητρότητας: «Υποσχέθηκαν, δηλαδή, ότι θα εξισώσουν το επίδομα μητρότητος του ιδιωτικού τομέα με εκείνο του δημοσίου τομέα, ενώ αυτό έχει ήδη γίνει πραγματικότητα από τον Οκτώβριο του 2022. Ξέχασαν επίσης ακόμα ότι εκείνοι τότε το καταψήφισαν! Θα μου πείτε, αυτό από την άλλη πλευρά ίσως είναι και η μόνη υπόσχεση του κ. Τσίπρα η οποία θα πραγματοποιηθεί!».

Στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις μητέρες υπενθυμίζεται ότι αναφέρονται τα εξής:

  •  Αποδίδουμε σε 900.000 γυναίκες το επίδομα μητέρας (πρώην επίδομα παιδιού) το οποίο θα λαμβάνουν από τη γέννηση του παιδιού τους μέχρι τα 24 του χρόνια, ανεξαρτήτως σπουδών, και από τη συντάξιμη ηλικία τους εφ’ όρου ζωής.
  • Αυξάνουμε το επίδομα μητέρας για το 2ο παιδί και διευρύνουμε τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης.
  •  Εξισώνουμε την άδεια μητρότητας στις εργαζόμενες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
  • Επεκτείνουμε το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, από τους 4 στους 9 μήνες.
  • Καθιερώνουμε άδεια μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες.
@kostis_hatzidakis Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται την άδεια μητρότητας που καταψήφισε! #neadimokratia #ekloges2023 #tiktokgreece ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments