Πολιτική

ΝΔ: Με αποφασιστικότητα προς την 25 η Ιουνίου

ΝΔ: Με αποφασιστικότητα προς την 25 η Ιουνίου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι επινίκιοι πανηγυρισμοί κόπασαν πολύ νωρίς και οι πρώτες συσκέψεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έως την προηγούμενη Πέμπτη όσο και στην Πειραιώς εν όψει των εκλογών της 25 ης Ιουνίου επιβεβαιώνουν πως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προεξάρχοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άπαντες πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι απαιτείται η ίδια, εάν όχι μεγαλύτερη προσπάθεια για να γεμίσει και αυτή η κάλπη με «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Να κατακτηθεί η αυτοδυναμία επιθυμεί ανοιχτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την μεγάλη νίκη που κατήγαγε η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Και εάν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα πρώτα δείγματα γραφής πιστοποιούν πως τόσο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και όλος ο οργανισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως προσηλωμένοι στον στόχο της 25ης Ιουνίου, χωρίς να έχουν παρασυρθεί και μεθύσει από το «νέκταρ» της ευρύτατης εκλογικής νίκης: οι επινίκιοι πανηγυρισμοί κόπασαν πολύ νωρίς και οι πρώτες συσκέψεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου έως την προηγούμενη Πέμπτη όσο και στην Πειραιώς εν όψει των εκλογών της 25 ης Ιουνίου επιβεβαιώνουν πως στο «γαλάζιο» στρατόπεδο προεξάρχοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι άπαντες πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι απαιτείται η ίδια, εάν όχι μεγαλύτερη προσπάθεια για να γεμίσει και αυτή η κάλπη με «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία» αναμένεται να τίθεται λογικά στις δημόσιες τοποθετήσεις τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στη Νέα Δημοκρατία επιθυμούν να καταδείξουν πως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και εν προκειμένω ο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ δεν προβάλλουν κάποια αξιόπιστη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, τουναντίον επιχειρούν ανεπιτυχώς να συσκοτίσουν τη διακαή επιδίωξή τους να μετατρέψουν μια εθνική αναμέτρηση σε άτυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην κεντροαριστερή πολυκατοικία.

Στην Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται πως η πραγματικά επιβλητική νίκη του κόμματος υποκρύπτει σοβαρούς κινδύνους, με σημαντικότερο την αντισυσπείρωση σε συγκεκριμένα εκλογικά ακροατήρια, αποκόπτοντας την Πειραιώς από κρίσιμες δεξαμενές καθ’ οδόν προς την αυτοδυναμία. Η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται με «άρωμα» Βόρειας Ελλάδας, δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το Κιλκίς και τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος, λόγω του κορονοϊού, τη σκυτάλη παίρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Την επόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Άγιον Όρος ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες τον τέως υπουργό θα συνοδεύει ο διοικητής Θανάσης Μαρτίνος. Με δεδομένο πως η επίσκεψη θα γίνει μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει τελικώς και επίσκεψηΜητσοτάκη στην Αθωνική Πολιτεία, καθώς το μήνυμα που πρέπει να σταλεί θα φύγει μέσω του αντιπροέδρου του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments