Pagenews.gr Οδηγός. Παραγωγή pagenews.gr

Νεκτάριος Καλαντζής στο pagenews.gr: Νέοι και τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών κ. Νεκτάριος Καλαντζής μίλησε στο pagenews.gr για τους νέους και την τοπική αυτοδιοίκηση

Ο Πρόεδρος Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών κ. Νεκτάριος Καλαντζής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή OTANEWS με το Γιώργο Λαιμό για τους νέους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Νεκτάριος Καλαντζής στο pagenews.gr: Νέοι και τοπική αυτοδιοίκηση

Ο κ. Νεκτάριος Καλαντζής τόνισε τα εξής: “Οι νέοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση επειδή πρόκειται για τον α βαθμό συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός και από ότι βλέπω και στα ψηφοδέλτια των ερχόμενων εκλογών του Οκτωβρίου βλέπω πάρα πολλούς νέους ανθρώπους που είναι είτε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είτε περιφερειακοί. Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων, νέων γυναικών, νέων ανδρών. Πρέπει να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο και τη συμμετοχή των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση και δη των νέων γυναικών είναι ένα ζήτημα κι αυτό γιατί βλέπουμε πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια να έχουν μόνο μια ή δύο τρεις γυναίκες σε ένα σύνολο για παράδειγμα 33 μελών που δεν είναι θλιβερό κομμάτι σε σχέση με αυτά που βλέπω εγώ στο εξωτερικό και θα θέλαμε και ακόμη περισσότερες γυναίκες δημάρχους που έχουμε πολύ λίγες 10-15 και νέους δημάρχους σε ηλικία γιατί με ρωτήσατε για νέους ανθρώπους στην αυτοδιοίκηση.

Το θέμα δεν είναι μόνο να συμμετέχουν είναι και να εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες,έπαρχοι. Επίσης είναι και να μπορούνε να εκλεγούν και μετά να μπορούν να βοηθήσουν στη δομή του δήμου δηλαδή ο εκάστοτε δήμαρχος ή περιφερειάρχης να τους δώσει ένα κομμάτι από τη διοίκηση προκειμένου να αντλήσουν αυτή την εμπειρία που είναι πολύ σημαντικό..” σημείωσε μεταξύ άλλων.