Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Μπάμπης Παπαδημητρίου
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ
Στέφανος Ξεκαλάκης
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Μ. Παπαδημητρίου – Σ. Ξεκαλάκης στο pagenews.gr: Ροδόπη & εκλογές στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο τομέα Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Στέφανος Ξεκαλάκης υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα Αθηνών μίλησαν στο pagenews.gr για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τη Θράκη και άλλα θέματα

Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο τομέα Αθηνών Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Στέφανος Ξεκαλάκης υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νότιου Τομέα Αθηνών μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Βαρόμετρο” με τη Σοφία Χύτου.

Μ. Παπαδημητρίου – Σ. Ξεκαλάκης στο pagenews.gr: Για τη μειονότητα στη Θράκη και τις εκλογές 

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε: “Είναι ένα παλιό ρυθμισμένο θέμα. Η χώρα, το ελληνικό κράτος έχει κάνει πάρα πολλά βήματα. Εγώ είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις προσπάθειες που έγιναν από πολλούς βουλευτές από μια επιτροπή για τη Θράκη που συστήθηκε, έκανε πολύ δουλειά, υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία έχει μια εμπειρία, έχει ένα πάθος για το θέμα Θράκη και δεν είναι η μοναδική πολιτικός. Έχω γνωρίσει και άλλους πολιτικούς οι οποίοι αντιλήφθηκαν πόσο σπουδαίο είναι το θέμα αυτό . Η ελληνική πολιτεία για παράδειγμα είχε θεσπίσει πριν από πάρα πολλά χρόνια ειδικά κίνητρα, είχαμε τρεις ζώνες κινήτρων για να ενισχύουμε τη βιομηχανία και είχαμε φτιάξει και μια τέταρτη και ακόμη πιο μεγάλης επιδότησης για τη Θράκη. Η Θράκη ήταν πάντοτε στο μυαλό μας γιατί είχε ειδικές ανάγκες, είναι στην άκρη της χώρας και έχει δύσκολους γείτονες. Πριν πέσει το σύμφωνο της Βαρσοβίας είχαμε τη Βουλγαρία, ήταν πολύ δύσκολη η γειτνίαση με τη Βουλγαρία και δυστυχώς τα πολλά χρόνια, αντιληφθήκαμε τους κινδύνους που ερχόντουσαν από εκείνη την πλευρά.

Ο κ. Ξεκαλάκης τόνισε τα εξής: “Θα ξεκινήσω από μια γενικότερη θεώρηση που λέει ότι οι Έλληνες πολιτικοί και τα κόμματα δεν χωρίζονται σε πατριώτες και προδότες, όλοι είναι πατριώτες και ξέρετε αυτό στην Ελλάδα το έχει αποδείξει και η σύγχρονη ιστορία μας έχει πληγώσει με εμφυλίους πολέμους, με πάρα πολλούς δημοκράτες αγωνιστές να πηγαίνουν σε ξερονήσια. Άρα λοιπόν το να τίθεται στο τραπέζι πολλώ δε μάλλον εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου τέτοιου είδους θεωρήσεις το θεωρώ απαράδεκτες. Το δέυτερο στοιχείο είναι ότι για λόγους αρχής και προσωπικά αλλά και το κόμμα μας έχει επιλέξει να αφήνει τα πεδία της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας έξω από τα τηλεπαράθυρα..”.