Διεθνή

Δημοσκόπηση: Προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές του 2024

Δημοσκόπηση: Προβλέψεις για τις Ευρωεκλογές του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι μη εγγεγραμμένοι θα λάβουν 50 έδρες, τρεις περισσότερες από σήμερα.

Ένα χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές, οι προβλέψεις των Europe Elects δείχνουν ότι ο άτυπος συνασπισμός του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP), της κεντροαριστερής ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και του φιλελεύθερου κόμματος Renew Europe αναμένεται να διατηρήσει το πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ωστόσο, αυτή η πλειοψηφία πρόκειται να συρρικνωθεί: σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, το κεντροδεξιό ΕΛΚ θα πρέπει να κερδίσει 161 από τις 705 έδρες, σε σύγκριση με τις 177 που κατέχει σήμερα. Η ομάδα S&D θα λάβει 144 έδρες, μία περισσότερες από ό,τι σήμερα. Το Renew αναμένεται να μειωθεί από τις 101 στις 90 θέσεις.

Στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, η εθνικο-συντηρητική ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (CRE) αναμένεται να περάσει από 66 σε 82 έδρες, ενώ η ακροδεξιά ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία (ID) αναμένεται να πάει από 62 σε 66 θέσεις.

Η ομάδα των Πρασίνων/ΕΦΑ θα κερδίσει 48 έδρες, έναντι 72 προηγουμένως.

Ωστόσο, τα πράσινα και τα περιφερειακά κόμματα αυτής της ομάδας συνήθως υπερτερούν των αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων στις ευρωπαϊκές εκλογές. Επιπλέον, το αντίστροφο ισχύει γενικά για την ομάδα της Αριστεράς, η οποία αναμένεται να κερδίσει 53 έδρες, 16 περισσότερες από αυτές που κατέχει σήμερα.

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι μη εγγεγραμμένοι θα λάβουν 50 έδρες, τρεις περισσότερες από σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments