Nέα της αγοράς

Η Currys πουλά τον Κωτσόβολο

Η Currys πουλά τον Κωτσόβολο

Πηγή Φωτογραφίας: polomap

"Στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητας στην Ελλάδα"

Ο βρετανικός όμιλος Currys ανακοίνωσε πριν από λίγο στο Λονδίνο ότι προχωρά στην πώληση της αλυσίδας Κωτσόβολος.

Χαρακτηριστικά, όπως σημειώθηκε, από τον βρετανικό όμιλο ξεκινά η διαδικασία διερεύνησης πώλησης της αλυσίδας.

“Στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητας στην Ελλάδα”

Πιο συγκεκριμένα, η Currys ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη στρατηγική αναθεώρηση της δραστηριότητάς της στην Ελλάδα μέσω της Κωτσόβολος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της. Η Κωτσόβολος, η οποία έχει επίσης αναπτυσσόμενη παρουσία στην Κύπρο, είναι μια επιχείρηση με ισχυρές και κερδοφόρες επιδόσεις, με υψηλή αναγνωρισιμότητα επωνυμίας, ενοποιημένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ποικίλο μείγμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Σχετικά ο Alex Baldock, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου, δήλωσε: “Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολο για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας”.

Υπεραποδίδει η Κωτσόβολος για την Currys Σημειώνεται ότι η Κωτσόβολος είναι μία εταιρεία που υπεραποδίδει για τον όμιλο Currys, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα αποτελέσματά της. Ειδικότερα, η Κωτσόβολος στο τελευταίο δίμηνο της χρήσης 2022 έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης 12%, υπερδιπλάσιο του εξαμήνου που προηγήθηκε. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο όμιλος Currys για την περίοδο των 10 εβδομάδων από 29 Οκτωβρίου έως 7 Ιανουαρίου, που περιλαμβάνει την Black Friday αλλά και την εορταστική αγορά, η ελληνική εταιρεία σημείωσε αύξηση πωλήσεων 12%.

Τα στοιχεία αποτέλεσαν τη συνέχεια των αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου (Μάιος – Οκτώβριος 2022), όπου ο τζίρος της Κωτσόβολος έκλεισε ενισχυμένος κατά 5%, ενώ σε ίδια καταστήματα η αύξηση κυμάνθηκε σε 4%.

Οι πωλήσεις της ελληνικής εταιρείας ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ (295 εκατ. στερλίνες) έναντι 321 εκατ. ευρώ (280 εκατ. στερλίνες) στο αντίστοιχο διάστημα του 2021 και οι online πωλήσεις υποχώρησαν στο 7% του τζίρου από 8% αντίστοιχα.

Στη χρήση που είχε προηγηθεί, αυτήν δηλαδή που έκλεισε στις 30 Απριλίου 2022, ο κύκλος εργασιών της Κωτσόβολος, συμπεριλαμβανομένης και της δραστηριότητας στην Κύπρο που έκλεισε περίπου 10 μήνες, διαμορφώθηκε σε 654 εκατ. ευρώ έναντι 578 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2020/2021, καταγράφοντας αύξηση 13,1%. Σε συγκρίσιμο αριθμό καταστημάτων, πάντως, η αύξηση του τζίρου κινήθηκε στα επίπεδα του 4%.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων διαμορφώθηκαν σε 25,2 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 20,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 18% και διαμορφώθηκαν σε 51,7 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments