Οικονομία

Η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός πόλος

Η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός πόλος

Πηγή Φωτογραφίας: gianniotika.gr

Η Ελλάδα θα γίνει ένας hot επενδυτικός προορισμός στα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα αυξήσει συνολικά τις αξίες, αλλά και τους μισθούς.

Η Ελλάδα θα γίνει ένας hot επενδυτικός προορισμός στα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα αυξήσει συνολικά τις αξίες, αλλά και τους μισθούς. Είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε αυτή την μοναδική ευκαιρία; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Και δεν είναι αρκετό να υπάρχει η πρόθεση των επενδυτών. Να γιατί χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που να έχει ακλόνητη πίστη στην αγορά. Για να μην χαθεί κι αυτή η ιστορική ευκαιρία όπως χάθηκαν όλες οι προηγούμενες.

Έχουμε κάνει πολλά ραντεβού με την Ιστορία. Κι ενώ αυτή υπήρξε γενναιόδωρη μαζί μας, εμείς αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία της προνομιακής μας σχέσης και να κάνουμε ένα win – win deal για το μέλλον μας, κάναμε την επιλογή να της κλέβουμε κάθε φορά το πορτοφόλι και έπειτα να χανόμαστε για καιρό στα στενά της αυταπάτης μας. Και όταν ερχόμασταν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδά μας, βγαίναμε και πάλι από την κρυψώνα μας. Χωρίς διάθεση αυτοκριτικής, απαιτώντας και πάλι! Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Θεός της Ελλάδας είχε τελικά μεγάλη υπομονή μαζί μας. Και συνεχίζει να έχει…

Το μεγάλο κέρδος των εκλογών του Μαΐου είναι ότι στάλθηκε ένα μήνυμα στο εξωτερικό: Ότι νικήθηκε ο λαϊκισμός. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό από μόνο του, καθώς ανοίγει τον δρόμο για να απελευθερωθούν δυνάμεις που μέχρι χτες ήταν παγιδευμένες στο τείχος του φόβου που είχαν δημιουργήσει οι λαϊκιστές. Όταν υπήρχαν κυβερνήσεις που απειλούσαν τους επενδυτές ότι θα έστελναν τα λεφτά τους στον Καιάδα, θα ήταν ανόητος κάποιος να αποφασίσει να παίξει με την φωτιά. Οι επενδυτές, λοιπόν, έπαιρναν τα κουβαδάκια τους για να πάνε σε άλλες παραλίες που τους παρακαλούσαν κιόλας. Δεν τους απειλούσαν.

Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να έχει υστερήσει σημαντικά σε αυτό τον τομέα και να νιώθει πλέον την καυτή ανάσα βαλκανικών χωρών, με τις οποίες τις χώριζε μέχρι πρόσφατα η άβυσσος. Κι αυτό είναι άδικο για την ελληνική οικονομία, καθώς διαθέτει αντικειμενικά περισσότερες δυνατότητες. Μόνο και μόνο για να καλυφθεί αυτή η υστέρηση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια χρειάζεται μια μεγάλη ένεση επενδύσεων.

Έχουμε τόσες δουλειές για να «πουλήσουμε» στην αγορά; Η απάντηση είναι πως ναι, αρκεί να έχουμε σχέδιο και τρόπο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή λείπουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας από την αγορά. Από τον κλάδο της Πληροφορικής, του τουρισμού και της αγροτικής Οικονομίας. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Είναι το μεγάλο στοίχημα της. Για να μην χαθεί και αυτό το ραντεβού…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments