Πολιτική

Πολιτικό ναυάγιο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικό ναυάγιο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούσε τους δουλεμπόρους. Οι όποιοι υπαινιγμοί υπήρχαν σε αυτήν την ανακοίνωση θα παρέμεναν ακατανόητοι μέχρι τέλους και απλοί υπαινιγμοί αν δεν φρόντιζε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας.

Την ώρα της γιγαντιαίας επιχείρησης που γίνεται στο μέρος του ναυαγίου, την ώρα που το Λιμενικό Σώμα, το Πολεμικό Ναυτικό, η Frontex, ελικόπτερα και εμπορικά πλοία συμμετέχουν στην έρευνα και διάσωση τυχόν επιζώντων, είδε το φως μια πραγματικά ακατανόητη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλεί «να μην αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μέσα μας». Η ανακοίνωση απευθύνεται προφανώς στην Ελλάδα. Σε ποιους ακριβώς όμως; Στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν να μην ναυαγήσει το δουλεμπορικό; Στις δυνάμεις του Ναυτικού ή στα πληρώματα των εμπορικών πλοίων που παρέπλεαν και ρώτησαν τους δουλεμπόρους αν χρειάζονται βοήθεια και αυτοί τους αρνήθηκαν, ζητώντας μόνο τρόφιμα και νερό και να τους αφήσουν να πάνε στην Ιταλία;

Προδήλως, η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούσε τους δουλεμπόρους. Οι όποιοι υπαινιγμοί υπήρχαν σε αυτήν την ανακοίνωση θα παρέμεναν ακατανόητοι μέχρι τέλους και απλοί υπαινιγμοί αν δεν φρόντιζε ο ίδιος ο Α. Τσίπρας. Ο οποίος με σχεδόν περίλυπο ύφος είπε ότι το ναυάγιο έγινε σε σημείο όπου έπρεπε να υπάρχουν ελληνικά πλοία (…). Ήταν χθες σκάφη και ελικόπτερα και παρ’ όλο που δεν υπήρχαν μποφόρ δεν κατάφεραν (να τους σώσουν). Και ότι αυτό είναι ένα θέμα «που πρέπει να διερευνηθεί»… Το ακατανόητο έπαψε αυτομάτως να υπάρχει και η εικόνα καθάρισε με μιας: Υπάρχουν θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τα οποία πρέπει να διερευνηθούν! Σαν έτοιμος από καιρό και σαν μην έχει συμβεί τίποτα, ο Α. Τσίπρας προσπάθησε να κατηγορήσει, έστω και έμμεσα (;) την Ελλάδα.

Εμφανίστηκε έτοιμος, χωρίς να έχει διδαχθεί τίποτε από την απόπειρα τυμβωρυχίας της τραγωδίας των Τεμπών, να ρίξει στην προεκλογική πολιτική αρένα και το ναυάγιο που έγινε σε διεθνή ύδατα με αποκλειστική υπαιτιότητα των δουλεμπόρων. Και παρά την άμεση αντίδραση των ελληνικών Αρχών. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Α. Τσίπρας και ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε κινδυνολογία, καταστροφολογία και επένδυση σε τραγωδίες, που πλήττουν την πατρίδα μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύουν σε κάποια εθνική καταστροφή. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επίμαχη, «ευαίσθητη» ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία – ω του θαύματος! – δεν περιείχε ούτε μία λέξη για τους δουλεμπόρους. Αντιθέτως, είχε χώρο για τον γνωστό «χύδην ανθρωπισμό», προκειμένου να θυμίσει ότι το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία.

Ενώ κάποια από τα τρολ του Διαδικτύου που έχουν αναλάβει την εκλαΐκευση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν κρύβονται πίσω από μισόλογα, βρήκαν τρόπο να συνδέσουν το ναυάγιο με τον… φράχτη του Έβρου. Παρά τον ηχηρό κόλαφο της 21 ης Μαΐου, παρά τις πομπές της Ροδόπης που αποκαλύφθηκαν, ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να πηγαίνουν από ναυάγιο σε ναυάγιο, πελαγωμένοι από την οδύνη της πρωτοφανούς ήττας και τρομαγμένοι από το βρόντο της επερχόμενης ήττας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments