Πολιτική

ΝΔ: Εντυπωσιακό φίνις προς την κάλπη

ΝΔ: Εντυπωσιακό φίνις προς την κάλπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ένα εντυπωσιακό φίνις στο δρόμο προς τις κάλπες θα κάνει η ΝΔ με τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Ένα εντυπωσιακό φίνις στο δρόμο προς τις κάλπες θα κάνει η ΝΔ με τις δύο μεγάλες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα, με το επιτελείο του να έχει ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια.

Με τον πολιτικό χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου η ΝΔ επανέρχεται σε προεκλογικούς ρυθμούς μετά το τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ ψηλά στην ατζέντα τοποθετεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα με αιχμή το τραγικό ναυάγιο που έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα στα νότια της Πελοποννήσου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει λοιπόν τις περιοδείες με κεντρικό σύνθημα «ασφαλή αυτοδυναμία», με ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ΝΔ για να προχωρήσει σε τολμηρές μεταρρυθμίζεις.

Στο πλαίσιο αυτό και η διακαναλική συνέντευξή του (18/6), όπου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ερωτηθεί και για τη γαλάζια μεταναστευτική πολιτική, που στο πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του 2025 του φράχτη στον Έβρο, την αύξηση σε σχέση με το 2022 κατά 15% ανά έτος μέχρι το 2027 του αριθμού των επαναπατριζόμενων, την έμφαση στην εποχική εργασία και υλοποίηση διεθνών διμερών συμφωνιών για την προσέλκυση ατόμων ειδικών δεξιοτήτων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή, αλλά και την κοινωνική ένταξη πρώην ασυνόδευτων νέων στην Ελλάδα (Helios Junior), με σκοπό να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κάνει έναν σύντομο απολογισμό της μεταναστευτικής πολιτικής του, που οδήγησε σε περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, καθώς οι αφίξεις στην Ελλάδα το 2022 αποτελούν μόλις το 5% των συνολικών αφίξεων της Ε.Ε., όταν το 2015 αποτελούσαν άνω του 75%, αλλά και της αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υποδοχής μεταναστών με τη δημιουργία νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών στα νησιά.

Ένα εντυπωσιακό προεκλογικό φινάλε προετοιμάζει η ΝΔ με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι στο Θησείο, αλλά στην πλατεία Συντάγματος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στηθεί στο σημείο του συντριβανιού στρογγυλή εξέδρα σε σχήμα τρίπατης τούρτα à la Macron, όπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα απευθύνει την τελική προεκλογική ομιλία στους πολίτες, καλώντας τους να εμπιστευτούν την γαλάζια κεντροδεξιά παράταξη και τον ίδιο και θέτοντας το ερώτημα: σταθερότητα ή πολιτικές περιπέτειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments