Ελλάδα

Πύλος: Εφιαλτικές οι συνθήκες πάνω στο πλοίο – «Μας έδιναν βρώμικο νερό»

Πύλος: Εφιαλτικές οι συνθήκες πάνω στο πλοίο – «Μας έδιναν βρώμικο νερό»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Με τρόπο απάνθρωπο φέρονται οι δουλέμποροι τους εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι πάνω στο μοιραίο πλοίο που ναυάγησε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτά της Πύλου

Με τρόπο απάνθρωπο φέρονται οι δουλέμποροι τους εκατοντάδες μετανάστες που ήταν στοιβαγμένοι πάνω στο μοιραίο πλοίο που ναυάγησε την περασμένη εβδομάδα ανοιχτά της Πύλου. Μαρτυρίες από τους επιζώντες αναφέρουν ότι ακόμη και η αλλαγή θέσης ήταν επί πληρωμή, όπως και ότι οι διακινητές σκόπιμα δεν έδιναν νερό σε όλους με αποτέλεσμα να ξεσπούν συμπλοκές.

«Αρχικά με είχαν βάλει να καθίσω στο εσωτερικό του πλοίου, αλλά, επειδή ζαλιζόμουν, πλήρωσα 50 ευρώ σε ένα άτομο του κυκλώματος και με μετέφερε στο κατάστρωμα. Ταξιδεύαμε για 4 ημέρες, μας έδιναν ελάχιστο φαγητό και νερό βρώμικο» αναφέρει ένας από τους διασωθέντες, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

Άλλος ένας από τους διασωθέντες είπε ότι «το βράδυ οι διακινητές είχαν σβήσει τις μηχανές του σκάφους για να μην ακούν θόρυβο τα πλοία που περνούσαν από δίπλα.

» Κάποιοι από τους Αιγύπτιους ζήτησαν νερό από κάποιο πλοίο που περνούσε. Το πλήρωμα κάποιου πλοίου πέταξε νερό όμως το πήραν όλο οι Αιγύπτιοι και σε εμάς δεν έδωσαν. Τσακωθήκαμε μεταξύ μας και μετά μας έδωσαν και σε εμάς νερό», είπε.

Για τη στιγμή του ναυαγίου, διασωθέντας είπε ότι «το σκάφος άρχισε να μπάζει νερό. Τότε μετακινηθήκαμε όλοι από την άλλη μεριά και, επειδή το βάρος πήγε στην άλλη πλευρά, το σκάφος άρχισε να βουλιάζει. Κάποιοι πήδηξαν στη θάλασσα και κάποιοι άλλοι κρατιόντουσαν από διάφορα σημεία του σκάφους».

Αναφέρθηκε ακόμη σε άτομα που ήταν πάνω στο σκάφος και κακομεταχειρίζονταν τους επιβαίνοντες. «Το 59 μας έδινε νερό και ακόμη μας τρόμαζε να κάτσουμε ήσυχα και το άτομο με το νούμερο 74 ήταν αυτός που μας έβαλε από το μικρό σκάφος στο μεγάλο. Ήμασταν όλοι στοιβαγμένοι και η μηχανή χάλασε και μείναμε ακυβέρνητοι. Μετά βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν πολλά άτομα», είπε διασωθέντας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελία. Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που αφορά παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments