Διεθνή

Βερολίνο: Σολτς και Φέζερ για το ναυάγιο στην Πύλο

Βερολίνο: Σολτς και Φέζερ για το ναυάγιο στην Πύλο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καθώς περνούν οι μέρες, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την τραγωδία στην Πύλο. Τα βλέμματα στραμμένα στην κοινή πολιτική ασύλου και την επίτευξη νόμιμων οδών διαφυγής.

Καθώς περνούν οι μέρες, πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την τραγωδία στην Πύλο. Τα βλέμματα στραμμένα στην κοινή πολιτική ασύλου και την επίτευξη νόμιμων οδών διαφυγής.

Συγκλονισμένος μπροστά στην ανείπωτη  προσφυγική τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου εμφανίστηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κατά τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου μετά τη διάσκεψη στην καγκελαρία με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, όπου βασικό θέμα ήταν μεταξύ άλλων το μεταναστευτικό. Σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο δήλωσε: “Είναι θλιβερό και μας υπενθυμίζει ότι πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε πώς οι άνθρωποι δεν θα επιλέγουν αυτές τις επικίνδυνες οδούς διαφυγής”. Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε μάλιστα ότι θα επιθυμούσε μια λύση με τη βοήθεια ενός κοινού και αλληλέγγυου “συστήματος αντιμετώπισης” της μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της σε μια εκτενή τοποθέτηση και η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ εμφανίστηκε “βαθιά συγκλονισμένη” από το ναυάγιο της Πύλου και μεταξύ άλλων δήλωσε: “Δεν πρέπει να είμαστε μουδιασμένοι ενώπιον αυτού του γεγονότος, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επίμονα για τη δημιουργία νόμιμων οδών μετανάστευσης, καθώς και για τη σύναψη μεταναστευτικών συμφωνιών που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου”.

Η Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών τονίζει και σε ανάρτησή της στο twitter ότι “θα πρέπει να καταστραφεί το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών που μεταφέρουν ανθρώπους μέσω επικίνδυνων οδών στην Ευρώπη”. Για την ίδια καθίσταται πλέον σαφές ότι πρέπει να “συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στη Μεσόγειο και να δεχόμαστε με αλληλεγγύη ανθρώπους που έχουν διασωθεί στη θάλασσα. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε πλέον συμφωνήσει σε έναν μόνιμο μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών της ΕΕ”.

Πηγή: capital.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments