Διεθνή

Qatargate: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή από την Εύα Καϊλή

Qatargate: Παραιτήθηκε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μετά την επιστολή από την Εύα Καϊλή

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με δελτίο Τύπου από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/6) ότι ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, υπεύθυνος για την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ονομασία QatarGate, παραιτήθηκε

Με δελτίο Τύπου από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/6) ότι ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ, υπεύθυνος για την έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ονομασία QatarGate, παραιτήθηκε από τη θέση του.

«Ως προληπτικό μέτρο και για να επιτρέψει στη Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Michel Claise μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από τον φάκελο. Παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του κάθε ομιλητή και το ουσιαστικό έργο που έχουν κάνει οι ανακριτές και ο ίδιος σε αυτόν τον φάκελο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενημέρωσε επίσης πως ένας άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει τη διευθέτηση της έρευνας. Αρμόδιες πηγές υποστηρίζουν πως αυτή η αλλαγή δεν θα καθυστερήσει την πρόοδο των ερευνών και ότι ο ανακριτής που θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Κλεζ, γνωρίζει καλά την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments