Πολιτική

Άδωνις: Ο Τσίπρας είναι πολιτικά ανακόλουθος

Άδωνις: Ο Τσίπρας είναι πολιτικά ανακόλουθος
Συνέντευξη παραχώρησε απόψε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Ξενάκη.

Ερωτηθείς για το εάν έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με μελλοντική υπουργοποίησή του, ο Άδωνις ξεκαθάρισε ότι «καμία συζήτηση δεν έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης για το υπουργικό συμβούλιο και τη σύνθεσή του. Και αυτό είναι σωστό, καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές. Δεν είναι η ώρα του υπουργικού συμβουλίου. Πρέπει πρώτα να μας τιμήσει με τη ψήφο του ο Ελληνικός λαός. Και είναι πρώιμο να γίνεται μια τέτοια συζήτηση».

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως δεν πρέπει να απαξιώνουμε την Ελλάδα. «Ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για το ΕΣΥ. Το κεντρικό θέμα της ΝΔ στην πρώτη τετραετία ήταν η οικονομία. Το κεντρικό θέμα στη δεύτερη τετραετία θα είναι υγεία.

Δεν θέλουμε να ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ και τη δημόσια υγεία. Όλοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα θα υπάρχουν. Όμως το δημόσιο δεν σημαίνει πάντοτε και υποχρεωτικά κρατικό. Συνέργειες κρατικών νοσοκομείων με ιδιωτικές δομές υγείας είναι πιθανό να υπάρξουν».

Για την οικονομία, ο Άδωνις είπε: «Οι Έλληνες κρίνουν τον Μητσοτάκη ως αξιόπιστο. Αυτό έχει να κάνει με το ότι τήρησε όλες τις υποσχέσεις του 2019. Για αυτόν τον λόγο, οι Έλληνες βρίσκουν αξιόπιστο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό αποτυπώθηκε και στο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Επειδή τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, ο κόσμος πιστεύει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, δεν έχει λόγο η συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ψευδεπίγραφων υποσχέσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την τάση να απαξιώνει τα μέτρα κατά του πληθωρισμού, τα οποία λαμβάνουμε. Αυτό συμβαίνει με το Καλάθι του Νοικοκυριού. Αυτό συμβαίνει με τα pass. Όμως οι πολίτες τιμούν τα μέτρα που έχουμε λάβει και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να απαξιώνει.

Επίσης ο Άδωνις υποστήριξε τα εξής:

  • Ο Τσίπρας χαρακτήρισε την πολυκομματική Βουλή ως απαξιωμένη. Ψήφισε όμως την απλή αναλογική. Δηλαδή μια πολυκομματική Βουλή. Άρα, ψήφισε ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί σε απαξιωμένη Βουλή. Αυτό είναι πολιτική ανακολουθία.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε συνεχώς ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
  • Στο Άγιον Όρος δεν πήγα για πολιτικούς λόγους, αλλά προσωπικούς λόγους.
  • Θα έχουμε μικρότερη συμμετοχή, εκτιμώ, την Κυριακή συγκριτικά με την εκλογική διαδικασία της 21ης Μαΐου, αλλά οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν, πρέπει να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments