Global News

CNN: H ουκρανική αντεπίθεση προχωρά σε τρεις κατευθύνσεις

CNN: H ουκρανική αντεπίθεση προχωρά σε τρεις κατευθύνσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ukrainian World Congress

Η δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ ISW (=Institute for the Study of War) καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αναπτύξει την πλειονότητα των διαθέσιμων δυνάμεών της σε αντιεπιθετικές επιχειρήσεις και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει την κύρια προσπάθειά της.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αντεπιθέσεις και έχουν σημειώσει πρόοδο σε τουλάχιστον τρεις τομείς της πρώτης γραμμής από τις 19 Ιουνίου, σύμφωνα με το ISW. Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ αναφέρουν ότι στις 19 Ιουνίου τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθέσεις τους βορειοδυτικά, βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ και ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Μπαχμούτ και πρόσθετες επιθέσεις κοντά στο Μπερχίβκα (6 χλμ βόρεια του Μπαχμούτ), στο Γιαχίνε (λίγο βόρεια του Μπαχμούτ) και Klishchiyivka (7 χλμ. νοτιοδυτικά του Bakhmut).

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar ανακοίνωσε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν έως και επτά χιλιόμετρα προς το Tavriysk – δηλαδή προς τη Ζαπορίζια – και απελευθέρωσαν 113 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, συμπεριλαμβανομένων οκτώ οικισμών στις περιοχές του Δυτικού Ντονέτσκ και της Δυτικής Ζαπορίζιας. Ρώσοι στρατιωτικοί μπλόγκερ ισχυρίζονται ότι ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν νότια της Velyka Novosilka στη δυτική περιφέρεια του Ντόνετσκ. Γεωγραφικά πλάνα που κυκλοφόρησαν στις 19 Ιουνίου επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το Pyatychatky, περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Orikhiv στη δυτική περιοχή Zaporizhia.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, η Ρωσία πιθανότατα έχει μετακινήσει μεγάλα τμήματα της δύναμης της από την αριστερή όχθη της περιοχής Χερσώνα προς Ζαπορίζια και Μπαχμούτ ως απάντηση στις ουκρανικές αντεπιθέσεις των τελευταίων δέκα ημερών. Το ISW είπε προηγουμένως: οι ουκρανικές δυνάμεις ενδέχεται να σταματήσουν προσωρινά τις αντεπιθέσεις τους για να επαναξιολογήσουν τις τακτικές τους για μελλοντικές επιχειρήσεις. Η δεξαμενή σκέψης των ΗΠΑ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ουκρανία δεν έχει ακόμη αναπτύξει την πλειονότητα των διαθέσιμων δυνάμεών της σε αντιεπιθετικές επιχειρήσεις και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την κύρια προσπάθειά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments