Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σοβαρότατος εθνικός κίνδυνος εάν Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Γεραπετρίτης: Σοβαρότατος εθνικός κίνδυνος εάν Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

«Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Επικρατείας

«Στο μεσοπρόθεσμο ύψους 6,3 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η πλειονότητα των μέτρων της ΝΔ, το οποίο έχει κατατεθεί στην ΕΕ και έχει εγκριθεί» ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι υπάρχει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος 2,9 δισ. ευρώ που περιγράφεται μέσα στο μεσοπρόθεσμο και ο οποίος δημιουργείται από το πλεόνασμα. «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι 0,7% του ΑΕΠ και από εκεί χρηματοδοτούνται όλα όσα δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί»,εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που έχε προκύψει με τη μουσουλμανική μειονότητα, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να είναι σεβαστή από όλους και ιδιαίτερα από όλους τους Έλληνες βουλευτές».

Αναφερόμενος στους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Πρέπει ξεκάθαρα να δηλώσουν ότι υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα και όχι τουρκική», προσθέτοντας πως εάν ένας Έλληνας βουλευτής δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αυτό αποτελεί «σοβαρότατο εθνικό κίνδυνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments