Πολιτική

ΝΔ: Με νέα κυβερνοδομή για την αναμόρφωση του ΕΣΥ

ΝΔ: Με νέα κυβερνοδομή για την αναμόρφωση του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μια νέα κυβέρνηση, διαφορετική στη δομή και με πολλές αλλαγές στα πρόσωπα, επεξεργάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μια νέα κυβέρνηση, διαφορετική στη δομή και με πολλές αλλαγές στα πρόσωπα, επεξεργάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πάντως θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, αφού επικυρωθεί και στην κάλπη η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα υπάρχον αλλαγές ως προς τη μεταφορά κάποιων χαρτοφυλακίων από υπουργείο σε υπουργείο, οι οποίες θα αποτυπωθούν σε προεδρικά διατάγματα που θα εκδοθούν αμέσως μετά τις εκλογές, πάντα με το προαπαιτούμενο ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, αφού διευκρίνισε ότι κύριο μέλημά του είναι να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν τη ΝΔ και να εγγυηθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ακόμη πιο λειτουργική και αποτελεσματική από την προηγούμενη, επανέλαβε πως σκοπεύει να αξιοποιήσει περισσότερες γυναίκες σε θέσεις υπουργών και υφυπουργών.

Τα πρώτα βήματα

Προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το market pass και το Καλάθι του Νοικοκυριού λειτούργησαν άκρως ικανοποιητικά, αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας. «Η λύση είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών» για τις οποίες δεσμεύεται σε κάθε ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου ο μέσος μισθός να φτάσει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια τα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 ευρώ.

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ αποτελεί προσωπικό του στοίχημα και η πρώτη  παρέμβαση θα είναι η πρόσληψη 10000 νοσηλευτών και ιατρών με ταχείες διαδικασίες. Επίσης θα εκσυγχρονιστούν τα κέντρα υγείας και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, θα γίνουν προσλήψεις και άμεσες παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ και μεταξύ άλλων θα δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει απόψε σε συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, έστειλε το μήνυμα της νίκης από τη Χαλκιδική, όπου βρέθηκε χθες.

«Η χώρα θα έχει το βράδυ της Κυριακής μια σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι», είπε από τα Νέα Μουδανιά, επισημαίνοντας πως, αν δεν υπήρχε η νάρκη της απλής αναλογικής που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική εμμονή του, ο τόπος θα είχε κυβέρνηση και πρωθυπουργό από τις 21 Μαΐου.

«Είναι σημαντικό η χώρα να έχει την Κυριακή μια σταθερή κυβέρνηση με μία αυτοδυναμία η οποία να είναι άνετη, να είναι λειτουργική και να μπορούμε ακριβώς να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα που έχουμε ήδη παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι η σταθερότητα προβάλλει και από την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας, που θα χειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments