Πολιτική

Από το ντεμέκ στο αυθεντικό

Από το ντεμέκ στο αυθεντικό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία συντάσσεται με το καθαρό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι απαραίτητα γιατί ταυτίζεται απολύτως με το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί έχει πειστεί ότι οι δυνάμεις που πλαισιώνουν το μεταρρυθμιστικό όραμα του ηγέτη της εγγυώνται πρωτίστως τη συμμετοχή τους στον κοινό σκοπό

Το εν εξ εξελίξει πλειοψηφικό ρεύμα που ξεκίνησε στις 21 Μαΐου και συνεχίζει με την ορμητικότητά του να κατακλύζει όλη τη χώρα απ’ άκρη σε άκρη και από πόλη σε πόλη, παρασέρνει στο πέρασμά του μια σειρά παραδοχών, καθώς και υπερπατριώτες και ντεμέκ θιασώτες της Ορθοδοξίας. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οι νέοι και οι νέες αποφάσισαν ότι, για να κλείσουν τις εκκρεμότητες με το παρελθόν και να απαλλαγούν από τα στερεότυπα που ενίοτε ματαίωναν τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για τη ζωή τους, έπρεπε να δουν πέρα από τις τύψεις τους, ώστε να υπερβούν παλαιές τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και να ξεπεράσουν νέα εμπόδια.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία συντάσσεται με το καθαρό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι απαραίτητα γιατί ταυτίζεται απολύτως με το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί έχει πειστεί ότι οι δυνάμεις που πλαισιώνουν το μεταρρυθμιστικό όραμα του ηγέτη της εγγυώνται πρωτίστως τη συμμετοχή τους στον κοινό σκοπό. Και στην προκειμένη περίπτωση, η συνταύτιση με τον κοινό σκοπό προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που είναι αποφασισμένοι να ξεκόψουν με τους εραστές της ακινησίας, αλλά και με τους ψευδεπίγραφους υπερπατριώτες.

«Όχι πειράματα με το μέλλον της χώρας στην κάλπη της 25 ης Ιουνίου», τόνισε ξεκάθαρα από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους πολίτες να μην παραπλανηθούν από «ντεμέκ πιστούς και ντεμέκ πατριώτες». «Οι πρώτοι εμπορεύονται τη θρησκεία, ενώ οι άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση», όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη Μακεδονία, για να συμπληρώσει ότι «πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή κρύβουν κίνδυνο ακυβερνησίας. Είναι περιπέτειες που έχει ζήσει η πατρίδα και θέλει πλέον να τις αφήσει οριστικά πίσω»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους… νεόκοπους που καπηλεύονται την Ορθοδοξία. «Η Ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς κάναμε την πατρίδα πιο δυνατή και ισχυρή με έργα και όχι με λόγια που βασίζονται στον διχασμό, το ψέμα, την τοξικότητα και το μαύρο» και συμπλήρωσε πως «όσο ισχυρή και αν ήταν η επιβράβευση τον Μάιο, άλλο τόσο ισχυρό ήταν το μήνυμα να προχωρήσουμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας».

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Κάναμε πράγματι ένα μεγάλο βήμα. Βήμα, ωστόσο, που θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ εάν δεν εδραιωθεί για να μετατραπεί αμέσως μετά, στις 26 Ιουνίου, σε άλμα ολόκληρης της χώρας. Μόνο τότε η επόμενη μέρα θα φέρει σιγουριά στον τόπο. Και μόνο με αυτό τον τρόπο το τιμόνι του θα το κρατάει τελικά η μόνη πολιτική δύναμη που έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας ταυτόχρονα και όλες τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πολίτες. Δικό σας καθήκον, συνεπώς, είναι να έρθουμε όχι απλά πρώτοι αλλά πρώτοι και με μεγάλη διαφορά. Με άλλα λόγια, ήρθε η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να βάλουμε και αυτή την πόλη στη θέση που της αξίζει», συμπλήρωσε.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο