Πολιτική

Με το βλέμμα στο αύριο

Με το βλέμμα στο αύριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έτοιμη για το άλμα που θα οδηγήσει τους πολίτες στην Ελλάδα του 2030 είναι η Νέα Δημοκρατία

Έτοιμη για το άλμα που θα οδηγήσει τους πολίτες στην Ελλάδα του 2030 είναι η Νέα Δημοκρατία και το Κυριάκος Μητσοτάκης δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στα τελευταία μέτρα αυτής της προεκλογικής περιόδου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει απόψε το απόγευμα στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ στο Σύνταγμα το μήνυμα της νίκης και της αυτοδύναμης Ελλάδας, καλώντας τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν στις 21 Μαΐου και ακόμη περισσότερους να τον εμπιστευτούν ξανά.

Σε όσες και σε όσους σπεύδουν να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να προειδοποιήσει πως τίποτα δεν έχει κριθεί και πως μεγάλος αντίπαλος στην κάλπη της Κυριακής είναι ο εφησυχασμός. Βεβαίως ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών δίνει μια καλή ένδειξη για το πώς θέλει να τοποθετηθεί το εκλογικό σώμα και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, ενώ εκφράζει την ελπίδα να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Αισιόδοξος ότι την Κυριακή το βράδυ από την κάλπη θα προκύψει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προετοιμάσει όλες τις δομικές αλλαγές για την κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να σχηματίσει. Δύο αλλαγές είναι δεδομένες. Η δημιουργία ξεχωριστού υπουργείου Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και η μετακίνηση του υπουργείου Αθλητισμού από το υπουργείο Πολιτισμού στο Παιδείας σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού, ενώ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα μείνει ως έχει. Τα απαιτούμενα προεδρικά διατάγματα είναι ήδη έτοιμα, ενώ και σε επίπεδο προσώπων ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στο βασικό κορμό της νέας κυβέρνησης και τη Δευτέρα το πρωί θα μπουν οι τελευταίες πινελιές.

Απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να γίνουν όλα στον συντομότερο δυνατό χρόνο αξιοποιώντας αυτή τη δυνατότητα που δίνει το κοινοβουλευτικό σύστημα. «Για μένα δεν είναι ένδειξη αλαζονείας αλλά καλής προετοιμασίας να είμαι έτοιμος. Έχουμε πάρει μαθήματα από τη λειτουργία του επιτελικού κράτους, ξέρουμε τι θέλουμε να βελτιώσουμε και πόσο σημαντικός είναι ο συντονισμός σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega, όπου αποκάλυψε και τις βασικές προτεραιότητές του, εφόσον, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, αναλάβει το τιμόνι της χώρας και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία θα είναι η μείωση του ΦΠΑ, οι αυξήσεις των μισθών σε βάθος τετραετίας με στόχο ο μέσος όρος να φτάσει τα 1.500 ευρώ, από 1.200 σήμερα, αλλά και των συντάξεων από το 2024, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία, τη στήριξη των νέων και τις μεταρρυθμίσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Αναγνωρίζω ότι οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Μπορεί ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ. Στον ιδιωτικό τομέα αυτό δεν καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις ή νόμο. Γίνεται μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, μείωση της ανεργίας και αύξηση της διαπραγματευτικής δύναμης του εργαζόμενου», συνέχισε ενώ μεταξύ άλλων τόνισε και την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ειδικά για τον κατώτατο μισθό είπε ότι μπορεί να φτάσει τα 950 ευρώ σε ορίζοντα τετραετίας.

Για τις συντάξεις είπε ότι αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται ανάλογα με την ανάπτυξη της οικονομίας. Ανακοίνωσε ότι οι συνταξιούχοι θα δουν νέα αύξηση εντός του 2024 και η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει τους χαμηλοσυνταξιούχους που έπεσαν θύμα της προσωπικής διαφοράς έως ότου σβήσει. «Και επειδή εκτιμώ ότι η οικονομία θα εξακολουθεί να πηγαίνει καλύτερα, στο τέλος του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments