Διεθνή

Τριγμοί στην κυβέρνηση της Μελόνι

Τριγμοί στην κυβέρνηση της Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στο στόχαστρο αυτές τις ημέρες βρίσκεται η Ιταλίδα υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ λόγω οικονομικών ατασθαλιών, οι οποίες ερευνώνται από τις αρχές του Μιλάνου.

Στο στόχαστρο αυτές τις ημέρες βρίσκεται η Ιταλίδα υπουργός Τουρισμού Ντανιέλα Σαντανκέ λόγω οικονομικών ατασθαλιών, οι οποίες ερευνώνται από τις αρχές του Μιλάνου.

Πρόκειται για την  πρώτη πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι. Σύμφωνα με εκπομπή έρευνας της Rai, η υπουργός Τουρισμού και επιχειρηματίας Ντανιέλα Σαντανκέ φέρεται να αντιμετωπίζει  σημαντικά προβλήματα με εταιρίες της, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον εκδοτικό τομέα, αλλά και σε εκείνον της διαφήμισης.

Όπως γράφει και η εφημερίδα La Repubblica, ειδικοί της εισαγγελίας  του Μιλάνου πιστεύουν ότι οι ισολογισμοί της εταιρίας της «Visibilia» είναι διαβλητοί, ότι η αξία της μπορεί να υπερεκτιμήθηκε και ότι ενδέχεται να αφαιρέθηκαν χρήματα για ασαφή χρήση. Η Σαντανκέ, η οποία ανήκει στο κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού, δηλώνει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι «στεναχωριέται μόνον για τον γιό της, ο οποίος ανησυχεί με τα όσα διαβάζει και της τηλεφωνεί δεκαπέντε φορές την ημέρα».

Στο μεταξύ όμως τόσο η αντιπολίτευση, όσο και τα κόμματα της Λέγκα και της Φόρτσα Ιτάλια (τα οποία  μετέχουν στην κυβέρνηση) ζητούν από την υπουργό να πάει στο κοινοβούλιο και να εξηγήσει πώς έχουν ακριβώς τα πράγματα. Για το όλο θέμα της διαχείρισης της εταιρίας Visibilia βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της εισαγγελίας του Μιλάνου ενώ παράλληλα εργαζόμενοι έχουν καταγγείλει ότι δεν τους έχουν καταβληθεί  οφειλόμενα ποσά.

Πλήγμα στην υπεροχή της Μελόνι

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, η Τζόρτζια Μελόνι φέρεται να είναι «έξω φρενών», διότι πρόκειται για το πρώτο σημαντικό εμπόδιο στο εσωτερικό της κυβερνητικής της ομάδας. Η Ντανιέλα Σαντανκέ είχε ήδη δεχθεί επικρίσεις για την τελευταία διαφημιστική εκστρατεία που προωθεί την εικόνα της Ιταλίας στο εξωτερικό: σε σχετικό βίντεο, μεταξύ των άλλων,  χρησιμοποιήθηκαν εικόνες από τη Σλοβενία, ενώ μια εικονική influencer, η οποία θυμίζει την γνωστή Κιάρα Φεράνι, κρίθηκε αναποτελεσματική.

Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθούν την όλη αυτή υπόθεση, για να προσπαθήσουν να περιορίσουν την απόλυτη υπεροχή της Μελόνι και του κόμματός της, στο εσωτερικό της συντηρητικής συμμαχίας που κυβερνά την χώρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, στην πρόθεση ψήφου τα Αδέλφια της Ιταλίας συνεχίζουν να αγγίζουν το 28,8%, ενώ η Φόρτσα Ιτάλια βρίσκεται στο 8,8% (με ελαφρά άνοδο, μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) και η Λέγκα στο 8,6%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments