Πολιτική

Απέφυγε να αναφερθεί στα λάθη του

Απέφυγε να αναφερθεί στα λάθη του

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Κατά τη σημερινή δήλωσή του για την αποχώρηση από την ηγεσία του Σύριζα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος

Κατά τη σημερινή δήλωσή του για την αποχώρηση από την ηγεσία του Σύριζα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για την επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης του κόμματος χωρίς χρονοτριβή προκειμένου να αντιπαρατεθεί τόσο με τη ΝΔ όσο και με τις παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη επανίδρυσης του κόμματος με τη δημιουργία ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Έκανε λόγο για την ανάγκη μιας διαδικασίας βαθιάς ανανέωσης, που «θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αν δεν το πρότεινα και με τις πράξεις μου».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σύριζα ανέφερε ονομαστικά αρκετά από τα επιτεύγματά του, αλλά παρέλειψε να αναφέρει έστω και ένα δικό του λάθος. Έτσι, το ερώτημα είναι ότι αφού όλα τα έπραξε ορθά, για ποιο λόγο παραιτείται ή, κάτι που σημαίνει κατ’ ουσίαν το ίδιο, αφού παραιτείται, γιατί δεν αναφέρει τα βασικότερα λάθη που οδήγησαν σε ποσοστά και εκλογικές καταγραφές κάτω του 20%.

Πιο αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε εισαγωγικά ότι πρόκειται για ατομική απόφασή του, την οποία έλαβε συμβουλευόμενος το «μαξιλάρι» του, τρεις ημέρες μετά την εκλογική συντριβή της 25ης Ιουνίου.

Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, έκανε λόγο για έναν «κύκλο που έκλεισε», καθώς και για την ανάγκη της αξιακής επανασύνδεσης του Σύριζα με τις αρχές της κοινωνικής ευθύνης, της συλλογικότητας και της ανιδιοτέλειας. Μίλησε για την «ανάγκη να εφεύρουμε τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορέσει με σεμνότητα και ανοιχτά μάτια να διαβάσει τις νέες αντιθέσεις και τα νέα ρεύματα της κοινωνίας, τις νέες προκλήσεις της εποχής, και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες εκείνων που θέλει και έχει ταχθεί να εκπροσωπεί».

Εκτιμώντας πως ο ίδιος, λόγω της αρχηγικής θέσης του, είναι μέρος του κύκλου που κλείνει, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις, που καλούνται να υπηρετήσουν ένα νέο όραμα, αφορούν προφανώς και εμένα. Πρώτο μάλιστα εμένα, που υπήρξα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό κύκλο που κλείνει».

Εν συνεχεία, ο απερχόμενος πρόεδρος του Σύριζα αναφέρθηκε στα – κατά την εκτίμησή του – επιτεύγματα, που σημείωσε το κόμμα ως κυβέρνηση, δηλαδή «την έξοδο από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους», «την επούλωση των τραυμάτων της κοινωνίας και της οικονομίας», «τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε. Και βέβαια την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών».

Σε συγκεκριμένα λάθη και σε παραλείψεις του, όμως, απέφυγε ή αμέλησε να αναφερθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments