Διεθνή

Αμείωτες οι ταραχές στη Γαλλία

Αμείωτες οι ταραχές στη Γαλλία

Πηγή Φωτογραφίας: (AP Photo/Jeremias Gonzalez)

Η δεύτερη νύχτα επεισοδίων στο προάστειο του Παρισιού Ναντέρ για τον άδικο χαμό του 17χρονου Ναέλ

Η δεύτερη νύχτα επεισοδίων στο προάστειο του Παρισιού Ναντέρ για τον άδικο χαμό του 17χρονου Ναέλ, που έπεσε νεκρόςαπό πυροβολισμό αστυνομικού, αποδείχθηκε ακόμα πιο σκληρή και επικίνδυνη από τη χθεσινή.

Σαν ωστικό κύμα η οργή των νεολαίων της Ναντέρ κτύπησε μέσα στη νύχτα, όχι μόνο στα γύρω προάστια αλλά και σε πολλές πόλεις: Τουλούζη, Λιόν, Ντιζόν, Λίλη κ.α.

Απελπισμένοι πολλοί κάτοικοι είδαν το Δημαρχείο τους να καίγεται, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, γυμναστήρια να καταστρέφονται. Εμβρόντητοι, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι «δεν καταλαβαίνουν» το ασυγκράτητο αυτό ξέσπασμα βίας.

Εμβρόντητος και ο Εμμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες» τις χθεσινές βιαιότητες ενώπιον της ομάδας των υπουργών που συγκέντρωσε εκτάκτως στις 7:30 το πρωί πριν φύγει για τις Βρυξέλλες. «Αδικαιολόγητο» είχε χαρακτηρίσει και εχθές τον πυροβολισμό του Ναέλ από τον αστυνομικό προκαλώντας αντιδράσεις όχι μόνο του σωματείου των αστυνομικών αλλά και πολιτικών της δεξιάς, της ακροδεξιάς αλλά και ακροαριστεράς.

Η διαφορά σήμερα, είναι ότι ευχαρίστησε ιδιαίτερα αστυνομικούς και πυροσβέστες για το έργο τους, που εχθές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Στους 146 έφθασαν οι τραυματισμοί των αστυνομικών, ενώ έγιναν 150 συλλήψεις. Στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, ένα φως έριξε πριν από λίγο ο εισαγγελέας Παρισίων. Με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «οι συνθήκες για νόμιμη χρήση του όπλου δεν πληρούντο», ο δε αστυνομικός κρατείται. Με κάλεσμα της μητέρας του Ναέλ ξεκίνησε στην Ναντέρ, πορεία για τη μνήμη του, με την ελπίδα πολλών να μην υπάρξουν άλλα επεισόδια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments