Πολιτική

Άδωνις: Κάτω από 10% η ανεργία σύντομα

Άδωνις: Κάτω από 10% η ανεργία σύντομα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Στρατηγικός στόχος του νέου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και μία από τις μείζονες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας

Προς μονοψήφιο αριθμό οδεύει η ανεργία στη Χώρα μας, όπως ενημερώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στρατηγικός στόχος του νέου υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά και μία από τις μείζονες προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η πτώση της ανεργίας, έτσι ώστε αυτή να κινηθεί σύντομα σε ποσοστά κάτω του 10%.

Επισημαίνουμε πως, με βάση την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, στο 10,8% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάιο του 2023, έναντι του 12,7% τον αντίστοιχο μήνα πέρσι και του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,3% τον Απρίλιο φέτος.

Πιο αναλυτικά, ο Ά. Γεωργιάδης επισημαίνει σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Πολύ καλή η εξέλιξη η πορεία της ανεργίας, είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2009. Ακόμα καλύτερα τα ποιοτικά στοιχεία: Πρώτο, το ποσοστό ανεργίας πέφτει γιατί αυξάνεται η απασχόληση και μειώνεται η ανεργία σε απόλυτα μεγέθη μεγαλύτερα από την αύξηση των οικονομικά ανενεργών. Αυτό σημαίνει ποιοτική και πραγματική μείωση ανεργίας. Δεύτερο, και πολύ σημαντικό, έχουμε σημαντική μείωση της γυναικείας ανεργίας (2 μονάδες κάτω σε σχέση με Απρίλιο 2022) και θεαματικά μεγάλη μείωση της ανεργίας των νέων (σχεδόν 9 μονάδες σε σχέση με Απρίλιο 2022). Τα νέα αυτά είναι πολύ καλά και για τον ρυθμό ανάπτυξης, και για τους δείκτες ανισοτήτων, και για τα κόκκινα δάνεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments