Pagenews.gr Οδηγός. Παραγωγή pagenews.gr

Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω στο pagenews.gr: Για το έργο και τις δράσεις στο Δήμο

Ο Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στα έργα και δράσεις στον Δήμο

Ο Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “OtaNews” με το Γιώργο Λαιμό όπου αναφέρθηκε στα έργα και δράσεις στον Δήμο.

Γιάννης Γκίκας Δήμαρχος Αιγάλεω στο pagenews.gr: Για το έργο και τις δράσεις στο Δήμο

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω σημείωσε: “Παρόλη αυτή τη διαδικασία που είχαμε όλο αυτό τον καιρό μετά τον κορωνοϊό, όλα έχουν μπει σε μια τελική ευθεία. Τα προγραμματισμένα έργα έχουν προχωρήσει και βέβαια είμαστε και στη διαδικασία εξαγγελίας καινούριων έργων και από τα προγράμματα και από το “Αντώνης Τρίτσης” αλλά και από το ΕΣΠΑ. Γιατί τώρα τελευταία δόθηκαν και οι εγκρίσεις για όλα αυτά τα έργα. Στο κοινωνικό πεδίο επάνω προχωράμε όπως προχωρούσαμε και με τον κορωνοϊό αλλά και με ακόμη καλύτερες διαδικασίες. Στις ψηφιακές δεξιότητες και στα smart city προχωράει η διαδικασία και είμαστε σε τελικό επίπεδο και έχουμε αρχίσει να δημοπρατούμε μια σειρά έργα γιατί είχαμε και ένα ιδιαίτερο πρόβλημα στο Αιγάλεω με τα σχολεία. Περιληπτικά αυτά είναι τα πράγματα και τώρα που άνοιξε και το καινούριο ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Αττικής και το Αντώνης Τρίτσης είμαστε στη διαδικασία των δημοπρατήσεων.

Αναλαμβάνοντας το 2019 βρεθήκαμε σε μια κατάσταση εντελώς οδυνηρή για το Δήμο, είχαμε 4 σχολικά συγκροτήματα σεισμόπληκτα. Άμεσα μεταφέραμε τα σχολεία και ξεκίνησε η σχολική χρονιά σε πρωινή βάρδια και τα 2 σχολεία που έπρεπε να επισκευάσουμε κάναμε τις διαδικασίες βγήκαν οι μελέτες αποκατάστασης, δημοπρατήθηκαν αλλά δυστυχώς με την ενεργειακή κρίση και τα προβλήματα που υπήρχαν και με τον κορωνοϊό αλλά και με τα ενεργειακά προβλήματα δυστυχώς το ένα σχολείο που είχαμε να είναι αποκαταστημένο είχαμε μια ατυχία με τον εργολάβο και σταμάτησε η διαδικασία..”.