Πολιτική

Σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Πηγή Φωτογραφίας: twitter civil protection.gr

Κυβερνητική σύσκεψη με αντικείμενο την ενημέρωση για την πορεία της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Ακόμη, έλαβαν μέρος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης του ΠΣ, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Δημήτρης Αλεξανδρής και ο Γενικός Διευθυντής Δασών Βαγγέλης Γκουντούφας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων ήταν οι διαθέσιμες επίγειες – εναέριες δυνάμεις όλων των συναρμοδίων φορέων, η ανάπτυξη δυνάμεων και οι ενέργειες που έχουν γίνει από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και η ενίσχυση του μηχανισμού μέσω του Prepositioning Program (συνδρομή ξένων αποστολών). Επίσης έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος Αντινέρο, τη συνεργασία με τους ΟΤΑ,  για τους καθαρισμούς και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων, τον σχεδιασμό οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών καθώς και για την εκστρατεία ενημέρωσης κοινού με επικοινωνιακές καμπάνιες.

Η δήλωση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια:

«Σήμερα γίνεται η πρώτη σύσκεψη για την πυροπροστασία υπό τη νέα Κυβέρνηση. Αφορά, όπως γνωρίζετε, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, τα Σώματα Ασφαλείας, τους φορείς και φυσικά τους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μας, ζητώντας σε μία ακόμα περίοδο με αντικειμενικές δυσκολίες με βάση την κλιματική αλλαγή – μάλλον καλύτερα την κλιματική κρίση- να βοηθήσουν όλοι, να συνεισφέρουν όλοι με ομαδικό πνεύμα σε μία εθνική προσπάθεια για να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές, τα δάση μας φυσικά αλλά και τις περιουσίες των ανθρώπων. Ευχαριστώ πολύ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments