Κόσμος

Προώθηση ρωσικών δυνάμεων σε 4 περιοχές στην ανατολική Ουκρανία

Προώθηση ρωσικών δυνάμεων σε 4 περιοχές στην ανατολική Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η αντεπίθεση των Ουκρανών μάλλον δεν πηγαίνει καλά.

Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται σε τέσσερις ζώνες της γραμμής του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία όπου διεξάγονται “σκληρές μάχες”, δήλωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

“Ο εχθρός προωθείται στους τομείς Αβντιίβκα, Μαριίνκα, Λίμαν” έγραψε η υφυπουργός στο Telegram. “Προωθείται και στον τομέα Σβατόβοε”.

“Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη”, συνέχισε. “Μαίνονται παντού σφοδρές μάχες”.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα προωθούνταν από την πλευρά τους με “εν μέρει επιτυχία” στη νότια πλευρά της πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά, καθώς και κοντά στο Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη στη νότια ζώνη του μετώπου.

Στον νότο, η υφυπουργός είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν “έντονη αντίσταση από τον εχθρό” καθώς και ναρκοπέδια, και προωθούνταν  “σταδιακά”.

Τα ουκρανικά στρατεύματα “εργάζονται ακατάπαυστα και ακούραστα για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση” τους, έγραψε.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.