Διεθνή

Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Βουλγαρία

Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική βοήθεια από τη Βουλγαρία

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Να έχουν πιο ενεργή συνεργασία στον αμυντικό τομέα συμφώνησαν Κίεβο και Σόφια, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει ότι κάλεσε τη Βουλγαρία να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Να έχουν πιο ενεργή συνεργασία στον αμυντικό τομέα συμφώνησαν Κίεβο και Σόφια, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώνει ότι κάλεσε τη Βουλγαρία να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Συζητήσαμε τη στρατιωτική βοήθεια που χορηγεί η Βουλγαρία στη χώρα μας. Βασιζόμαστε στη συνέχιση της συνεργασίας που έχει ήδη σώσει πολλές ζωές», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Νικολάι Ντένκοφ στη βουλγαρική πρωτεύουσα.

Παράλληλα ευχαρίστησε τη βαλκανική χώρα για την υποστήριξή της, καθώς η Ουκρανία μάχεται εναντίον της ρωσικής εισβολής.

Η Βουλγαρία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες η Ουκρανία θέλει να ενταχθεί. Ο Ζελένσκι είπε πριν από τις συνομιλίες, ότι μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία την επόμενη εβδομάδα είναι στην ατζέντα των συζητήσεών του.

Μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας

Λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών, υπογράφηκε μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Μαζί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στις χώρες μας μεγαλύτερες εγγυήσεις ενεργειακής σταθερότητας, καθώς και ελκυστικές τιμές για τους απλούς ανθρώπους», είπε ο Ζελένσκι.

Επιπρόσθετα κάλεσε τη Βουλγαρία να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανοικοδόμησης στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην ανοικοδόμηση του τομέα της εκπαίδευσης. Ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι η Βουλγαρία είναι επίσης έτοιμη να βοηθήσει στους τομείς της οικολογίας και της ψηφιοποίησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments