Με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, η δεύτερη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί κατά σειρά του ποσοστού που συγκέντρωσαν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αναπτύσσοντας τις θέσεις τους με τους Νίκο Ανδρουλάκη, Δημήτρη Νατσιό και Βασίλη Στίγκα να κάνουν «πρεμιέρα» και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στα έδρανα της Βουλής.
Μητσοτάκης: Εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 με μέτρα για νέους, συνταξιούχους και εργαζομένους
Το εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 παρουσίασε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έως το τέλος του χρόνου αποτελεί βασικό στόχο, ενώ ο πρωθυπουργός δημοσιοποίησε άμεσα οικονομικά μέτρα που αφορούν στο Δημόσιο με πρώτο την θέση σε ισχύ του νέου μισθολογίου που θα εξασφαλίσει αυξήσεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 15 χρόνια.
Το εθνικό σχέδιο για την Ελλάδα του 2027
Ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και πρόωρη αποπληρωμή διμερών δανείων του πρώτου μνημονίου έως τέλος του 2023 Λογικά πρωτογενή πλεονάσματα και μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ κάτω από το 140% έως το 2027 Υποχώρηση της ανεργίας στο 8% έως το 2027 Αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ Μείωση των ανισοτήτων και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ έως το 2027 Μέχρι το 2027 το 90% των περίπου 4.500 διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου θα έχουν ψηφιοποιηθεί Εκκίνηση συνταγματικής αναθεώρησης από προτείνουσα Βουλή το 2025 Αναβάθμιση αμυντικών εξοπλισμών με 24 μαχητικά Rafale, αναβάθμιση 83 F-16 σε «Viper», απόκτηση 3 φρεγατών Belharra, προμήθεια των ελληνικών F-35
![Βουλή Προγραμματικές δηλώσεις: Δείτε live τη δεύτερη ημέρα [vid]](https://cdn.pagenews.gr/wp-content/uploads/2023/05/vouli-4-768x512-1.jpg)