Ελλάδα

Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες φέτος στην Ελλάδα – Τι άλλαξε

Λιγότεροι Γερμανοί τουρίστες φέτος στην Ελλάδα – Τι άλλαξε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη "δεξαμενή" επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό

Η Γερμανία αποτελεί τη σημαντικότερη “δεξαμενή” επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Μόνο τη χρονιά που πέρασε, οι αφίξεις Γερμανών τουριστών άγγιξαν τα 4,352 εκατομμύρια (σε σύνολο 27,8 εκατ. ταξιδιωτών από το εξωτερικό). Πραγματοποίησαν 43.637 διανυκτερεύσεις στη χώρα μας, αφήνοντας σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στο τουριστικό ταμείο 3,256 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 17,6 δισ. που μπήκαν στο “καλάθι”.

Ακολούθως, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη ανήλθε στα 748 ευρώ (ημερήσια δαπάνη 75 ευρώ) με μέση διάρκεια παραμονής στη χώρα μας τις δέκα ημέρες. Το top-3 των αγαπημένων προορισμών είναι τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, η Κρήτη και η κεντρική Μακεδονία.

Σημειώνεται πως πέρσι ήταν η μόνη χρονιά που οι αφίξεις Βρετανών τουριστών (4.485 εκατ.) ξεπέρασαν τις αφίξεις από τη Γερμανία.

Η αλλαγή κλίματος

Η εικόνα φέτος όμως είναι διαφορετική. Όπως επισημαίνουν στο Capital.gr ξενοδόχοι που παρακολουθούν στενά την πορεία της γερμανικής αγοράς, μέχρι και το Μάρτιο (σημειώνεται πως το μήνα αυτό διοργανώνεται στο Βερολίνο η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης και καταγράφεται μεγάλος όγκος κρατήσεων (early booking), η ζήτηση από τη γερμανική αγορά ήταν μεγάλη, γεγονός που προμηνούσε μια πολύ καλή σεζόν.

Εντούτοις οι επόμενοι μήνες δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα- όπως εξηγούν- να υπάρχει μια μεγάλη “κοιλιά” στις αφίξεις και το Μάιο, και τον Ιούνιο, που συνεχίζεται και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία του Airdata tracker για τις προγραμματισμένες θέσεις από τη Γερμανία, με την πτώση να κυμαίνεται στο 6,4% για το σύνολο της θερινής περιόδου.

Μάλιστα, η μειωμένη ζήτηση, όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί, είναι εμφανής όλους τους μήνες της καλοκαιρινής σεζόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments