Πολιτική

Άδωνις: Θα πάρουμε όλα τα μέτρα ενόψει καύσωνα

Άδωνις: Θα πάρουμε όλα τα μέτρα ενόψει καύσωνα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε  ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι και τον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.

Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έδωσε βαρύτητα στα θέματα προστασίας των εργαζομένων και, στη συνέχεια, μίλησε και  για τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για τον καύσωνα

Εισαγωγικά ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο αναμενόμενο κύμα καύσωνα, λέγοντας ότι «το θερμικό φορτίο που μπορεί να αντέξει ένας εργαζόμενος είναι ορισμένο. Ένας εργαζόμενος δεν μπορεί και δεν πρέπει να εργάζεται σε συνθήκες ακατάλληλες και σηκώνοντας ένα θερμικό φορτίο μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να αντέξει. Οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα. Θα υπάρξει σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας».

«Ο μέσος μισθός θα αυξηθεί επί των ημερών μου»

Σχετικά με το επίπεδο των μισθών, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε: «Ο κεντρικός στόχος μου είναι να αυξηθεί ο μέσος μισθός στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μου στο νέο υπουργείο που ανέλαβα. Για το λόγο αυτό, δημιουργούνται προγράμματα που συνδυάζουν την εργασία με την εκπαίδευση. Εργαζόμενοι συνδυάζουν τη δουλειά με τη θεωρητική εκπαίδευση. Η ΔΥΠΑ αναλαμβάνει σπουδαίες πρωτοβουλίες, οι οποίες συνδυάζουν δουλειά και κατάρτιση. Η ΔΥΠΑ έχει και δικές της σχολές κατάρτισης, παράλληλα προς τις σχολές κατάρτισης του ιδιωτικού τομέα και τις εταιρείες πιστοποίησης της κατάρτισης».

Αναφορικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο Άδωνις υποστήριξε πως «το επίπεδο της κράτησης είναι σήμερα 30%. Στόχος μας είναι να μην υπάρχει τέτοια κράτηση. Ο συνταξιούχος μπορεί να εργάζεται για βιοποριστικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Σε αντιστάθμισμα θα υπάρξει μια εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ. Σήμερα, ακόμη και ένα μεροκάματο τον μήνα να κάνει ένας συνταξιούχος, χάνει το 30% της σύνταξής του».

Σε σχέση με το δημογραφικό ζήτημα, τονίστηκε: «Το δημογραφικό πρόβλημα είναι ίσως το «νούμερο 1» εθνικό μας πρόβλημα. Θα κάνουμε το παν για να αντιστρέψουμε τον δημογραφικό μας δείκτη κατά τη διάρκεια της τετραετίας».

Πολιτική κυριαρχία Νέας Δημοκρατίας και Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρθηκε στο μετεκλογικό πολιτικό κλίμα και παρατήρησε: «Ζούμε σε μια εποχή πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας. Ζούμε σε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον, το οποίο είναι τελείως πρωτόγνωρο. Είναι προφανές ότι, αυτή τη στιγμή, η ΝΔ ανταγωνίζεται μόνο τον εαυτό της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιτύχει μια πολιτική κυριαρχία. Η παντοδυναμία είναι μεγάλη λέξη και δεν θέλω να τη μετέρχομαι. Ο ιός της αλαζονείας δεν έχει επισκεφθεί τη Νέα Δημοκρατία».

Ερωτηθείς για την ψήφο των αποδήμων, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε: «Αυτή η συζήτηση έχει ωριμάσει. Η συζήτηση αφορά όσους έχουν ελληνικό διαβατήριο. Ο πραγματικός λόγος που αντιδρά η Αριστερά είναι γιατί πίστευε και πιστεύει ότι οι απόδημοι ψηφίζουν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η στάση είναι βαθύτατα λανθασμένη».

Εν συνεχεία, έγινε λόγος για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με τη δικομανία ορισμένων Ελλήνων. Ο υπουργός δήλωσε: «Είναι σωστή η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης. Η μήνυση δεν πρέπει να είναι ένα χόμπι. Οι πολλές μηνύσεις επιβαρύνουν όλο το σύστημα δικαστικής απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα μας».

Ο ολοκληρωτισμός ακολουθεί την αριστερή σκέψη

Σε ό,τι αφορά τη διαγραφή της κ. Σοφίας Σακοράφα από το Μέρα25, ο υπουργός τόνισε: «Ένας από τους λόγους που δεν είμαι στην Αριστερά είναι γιατί δεν μου αρέσει ο ολοκληρωτισμός. Γιατί διεγράφη η κυρία Σακοράφα. Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, έπρεπε να διαγραφεί, επειδή απένειμε βραβείο στον κ. Αχιλλέα Μπέο ως πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ! Και ο άλλος λόγος είναι ότι χαιρέτισε διά χειραψίας, σε κοινωνική εκδήλωση, τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός και αυτό με απωθούσε διαχρονικά στην Αριστερά. Τελικά, η Αριστερά δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί σε ολοκληρωτισμό, ανεξάρτητα από το χρώμα και το πρόσημο που θα βάλει στον εαυτό της».

Ο Σύριζα ήταν και παραμένει εκτός χρόνου

Σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Σύριζα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Οι άνθρωποι ήταν και παραμένουν εκτός χρόνου. Αντιπολιτεύονταν έναν Μητσοτάκη που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το να υπάρχει όμως μια φυσιολογική ευρωπαϊκή κεντροαριστερά θα είναι κέρδος για την πατρίδα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments