Πολιτική

Άδωνις: Συνομίλησε στο γραφείο του με τους διαδηλωτές

Άδωνις: Συνομίλησε στο γραφείο του με τους διαδηλωτές
Άδωνις: Δεν νοείται υγιής και επιτυχημένη επιχειρηματικότητα, με τους εργαζόμενους διαμαρτυρόμενους για τις συνθήκες εργασίας ή το ύψος των απολαβών. Ο καλά αμειβόμενος εργαζόμενος προσθέτει υπεραξία στην επιχείρηση όπου εργάζεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν θέλησε ποτέ να κρύψει ή να συσκοτίσει την πολιτική του ταυτότητα. Δεξιός δήλωνε και δεξιός συνεχίζει να δηλώνει. Προέρχεται, δε, από την πολιτική μήτρα της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, η οποία διαχρονικά διακρίνεται για τον έντονο κοινωνισμό της, την ξεχωριστή έγνοια για τον κόσμο της εργασίας, το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Και αν κάποιος αντιτείνει ότι θήτευσε με επιτυχία επί τέσσερα χρόνια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και άρα βρέθηκε κοντά στα συμφέροντα των υλικά προνομιούχων, τότε υποτιμά αυτό που ο ίδιος ο Άδωνις δεν κουράζεται να τονίζει: ότι, δηλαδή, δεν νοείται υγιής και επιτυχημένη επιχειρηματικότητα, με τους εργαζόμενους διαμαρτυρόμενους για τις συνθήκες εργασίας ή το ύψος των απολαβών. Ο καλά αμειβόμενος εργαζόμενος προσθέτει υπεραξία στην επιχείρηση όπου εργάζεται.

Η χθεσινή κίνηση, λοιπόν, του Άδωνι απέναντι σε διαμαρτυρόμενους εργαζόμενους μόνο απρόσμενη δεν ήταν. Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προσκάλεσε στο γραφείο του τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να συζητήσει μαζί τους.  Ειδικότερα, τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας βρέθηκαν στην οδό Σταδίου διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους εργασίας και ιδιαίτερα όσον αφορά την θερμική καταπόνηση σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Άδωνις κατέβηκε κάτω τους χαιρέτησε και τους κάλεσε να επιλέξουν αντιπροσωπεία 4-5 ατόμων, για να συζητήσουν. «Ελάτε πάνω. Πόσοι θα ανέβετε; Πέντε καλά είναι; Ωραία. Πέντε ελάτε πάνω. Πάμε», ακούγεται να λέει ο νέος υπουργός Εργασίας σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments