Πολιτική

Επαφές Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Επαφές Γεραπετρίτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Υπουργείο Εξωτερικών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Με τους υπουργούς Εξωτερικών της Μολδαβίας και της Τσεχίας συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Με τους υπουργούς Εξωτερικών της Μολδαβίας και της Τσεχίας συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη συνάντησή του υπουργού Εξωτερικών με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ομόλογό του της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου, στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα υπό το φως της απόφασης για άνοιγμα ελληνικής πρεσβείας στο Κισινάου. Επίσης, συζήτησαν για την προοπτική της Μολδαβίας στην ΕΕ.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τσεχίας Γιαν Λιπάβσκι, ο Γιώργος Γεραπετρίτης συζήτησε σχετικά με στενούς διμερείς δεσμούς και την κοινή βούληση για συνέχιση της στήριξης στην Ουκρανία.

Με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζέιμς Κλέβερλι, συναντήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την πολύπλευρη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, διμερώς και εντός του ΝΑΤΟ και των διεθνών οργανισμών, καθώς και για την ενίσχυση της Συμμαχίας και τη στήριξη της Ουκρανίας.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.