ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Θεοδωρόπουλος
Γραμματέας Ελληνισμού Διασποράς ΝΔ

Νίκος Θεοδωρόπουλος στο pagenews.gr: Διαχρονική προσπάθεια της ΝΔ να ενωθεί με την ομογένεια

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος Γραμματέας Ελληνισμού Διασποράς ΝΔ μίλησε στο pagenews.gr και αναφέρθηκε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, τι αλλάζει και τι σημαίνει για τους Έλληνες της Διασποράς κ.α.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος Γραμματέας Ελληνισμού Διασποράς ΝΔ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου και αναφέρθηκε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, τι αλλάζει και τι σημαίνει για τους Έλληνες της Διασποράς κ.α.

Νίκος Θεοδωρόπουλος στο pagenews.gr: Για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων 

Ο κ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε: “Σε ότι αφορά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου αλλά και του Μαϊου, ήταν συγκινητική, καθώς πρώτη φορά εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί θέλω να θυμίσω ότι στις ευρωεκλογές μπορούν να ψηφίσουν οι κάτοικοι που διαμένουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικά για αυτούς που ζουν Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Καναδά, Αμερική και κάποιες άλλες χώρες όπως π.χ. Ντουμπάι, όπου έχουμε ελληνισμό ήταν μια ιστορική πρώτη φορά και ήταν συγκινητικό, θέλω να κάνω και μια ειδική μνεία στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ήταν πολύ ωραίο να βλέπεις οικογένειες με τα παιδιά τους να συνοδεύονται για να ψηφίσουν στην κάλπη, είναι μια δημοκρατική διαδικασία η οποία φέρνει πολύ κοντά τον ελληνισμό γιατί τους δείχνουμε και εμείς ότι τους θεωρούμε ίσους και είναι και μια ένδειξη σεβασμού προς αυτούς.

Ήταν μια πρώτη φορά βέβαια γιατί υπήρχαν προϋποθέσεις. Καμιά φορά ακόμη και αν πληρείς τις προϋποθέσεις ξέρεις αν κάτι σου φαίνεται δυσνόητο ή δύσκολο μπορεί να το αναβάλεις για πολύ μετά. Αυτή η διαδικασία αλλάζει με το υπάρχων νομοσχέδιο και είναι μια πρωτοβουλία, είναι πολύ σημαντικό το ότι ο πρωθυπουργός πήρε την πρωτοβουλία να το θέσει ως πρώτο νομοσχέδιο. Είναι μια προσπάθεια την οποία “κυνηγάει” η Νέα Δημοκρατία αλλά και πολλά κόμματα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Θέλω να θυμήσω ότι το είχαμε φέρει στο κοινοβούλιο και το 2000 δύο φορές αλλά και το 2016 ο πρωθυπουργός το είχε θέσει στο ΣΥΡΙΖΑ που ήτα κυβέρνηση και το 2019 που καταλήξαμε σε ένα συμβιβασμό γιατί δεν συγκεντρώνονταν οι απαιτούμενοι βουλευτές. Είναι μια προσπάθεια διαχρονική ώστε να ενωθούμε και να έρθουμε πιο κοντά με την ομογένεια..” σημείωσε μεταξύ άλλων.