Ελλάδα

Καύσωνας «Κλέων»: Τους 41 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος το Σάββατο

Καύσωνας «Κλέων»: Τους 41 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος το Σάββατο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η πρόγνωση του καιρού τα επόμενα 24ωρα

Υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Ενισχύονται οι άνεμοι και γι’ αυτό τον λόγο πέφτει λίγο η θερμοκρασία και συγκεκριμένα από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφορ.

Στην Θήβα η θερμοκρασία σήμερα έχει «χτυπήσει» κόκκινο με 44.2 βαθμούς ενώ τους 43 βαθμούς έχει φτάσει η Λιβαδειά και πάνω από 42 βαθμούς σημειώνονται σε Σπάρτη και Λάρισα. Στο ΟΑΚΑ άγγιξε τους 41 βαθμούς.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επισημαίνεται ότι από την Κυριακή (16-07-2023) έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος θα περιοριστούν σε γεωγραφική έκταση οι περιοχές που θα επηρεάζονται από υψηλές θερμοκρασίες και θα μειωθεί η ένταση της ζέστης. Παράλληλα προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Ωστόσο ο ετησίας άνεμος (μελτέμι) θα φτάνει τα 6 με 7 μποφόρ, που σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει τάση νέας ανόδου της θερμοκρασίας, φαινόμενο το οποίο παρακολουθείται και θα αξιολογηθεί η εξέλιξή του καλύτερα τις επόμενες ημέρες..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments