Ελλάδα

Ρόδος: Νέο 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι-Κιοτάρι

Ρόδος: Νέο 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι-Κιοτάρι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο, όπου θα δοθεί για έκτη νύχτα η μάχη με τις φλόγες. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής Β. Βαρθακογιάννη εκδόθηκε πριν από λίγο 112 για τους κατοίκους και τους τουρίστες που βρίσκονται στις περιοχές Κιοτάρι και Γεννάδι για να εκκενώσουν. Η φωτιά όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ είναι σε μακρινή ακόμη απόσταση αλλά κρίνεται απαραίτητη η εκκένωση.

Στο νησί πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ που δυσκολεύουν την κατάσταση και αλλάζουν συνεχώς κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ η φωτιά κατέβαινε, γύρισε και ανεβαίνει από το φράγμα της Λάγουρα.

Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μια αναζωπύρωση βορειοανατολικά από τα Λάερμα και μια δεύτερη ανατολικά από το φράγμα του Γαδουρά.

Για τρία ενεργά μέτωπα στη Ρόδο μίλησε στον ΣΚΑΪ και ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε ακραίες καιρικές συνθήκες στην περιοχή».

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα τρία μέτωπα είναι αυτά που προβληματίζουν αυτή τη στιγμή τους πυροσβέστες:

Βορειανατολικά του τεχνητού φράγματος της λίμνης Λαγουρά το οποίο έχει δημιουργήσει ένα μικρό ενεργό μέτωπο 500 μέτρα από Λάερμα προς Λάρδο, ένα νέο μέτωπο που ενώνεται με το παλιό και το πιο ενεργό είναι στο Ασκληπιείο της Ρόδου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments