Global News

BBC: Συνάντηση Πούτιν – Λουκασένκο για στρατηγική συνεργασία και ομάδα Wagner

BBC: Συνάντηση Πούτιν – Λουκασένκο για στρατηγική συνεργασία και  ομάδα Wagner
Ο Λευκορώσος ηγέτης έφτασε στην Αγία Πετρούπολη, για μια πρώτη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του μετά τη ματαιωμένη εξέγερση της ομάδας Βάγκνερ, κατά την οποία έπαιξε μεσολαβητικό ρόλο.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε από την υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου προέδρου δείχνει τους δύο ηγέτες να καταφθάνουν μαζί σε ένα παλάτι στην Αγία Πετρούπολη, όπου πρόκειται να έχουν διμερείς συνομιλίες. Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν δίπλα-δίπλα στην Κρονστάνδη, μια πόλη σε ένα νησί απέναντι από την Αγία Πετρούπολη (βορειοδυτική Ρωσία), βγάζοντας φωτογραφίες με τους παρευρισκόμενους στην πλατεία μπροστά από τον καθεδρικό ναό, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ναυτική ιστορία.

Οι συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο θα διαρκέσουν τελικά λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο. « Έχω αλλάξει ορισμένα από τα σχέδιά μου », είπε ο Ρώσος πρόεδρος. " Θα αφιερώσουμε μιάμιση μέρα, δύο ημέρες (σε αυτές τις συνομιλίες) ", πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι δύο άνδρες σχεδίαζαν επίσημα να συζητήσουν τη « στρατηγική συνεργασία και συμμαχία » μεταξύ Μόσχας και Μινσκ, σύμφωνα με τους όρους του δελτίου τύπου που εξέδωσε το Κρεμλίνο την Παρασκευή.

Αυτή η παράταση της επίσκεψης του Προέδρου Λουκασένκο θα τους επιτρέψει επίσης να εξετάσουν λεπτομερώς το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της πολιτοφυλακής Βάγκνερ, μετά την απόπειρα εξέγερσής του κατά των ρωσικών στρατιωτικών αρχών. Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο Λευκορώσος ηγέτης είχε παίξει τον ενδιάμεσο μεταξύ του Πριγκόζιν και του Πούτιν. Μια μεσολάβηση που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των στρατευμάτων του πρώτου και του είχε αποφέρει την « αναγνώριση » του δεύτερου. Έκτοτε, οι μισθοφόροι που αρνήθηκαν να υπογράψουν σύμβαση με τον ρωσικό στρατό προσχώρησαν στη Λευκορωσία, μετά από πρόταση του αρχηγού της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments