Ελλάδα

Δύσκολη νύχτα στη Μαγνησία: 2 νεκροί – Νέο 112 για ετοιμότητα σε 6 περιοχές

Δύσκολη νύχτα στη Μαγνησία: 2 νεκροί – Νέο 112 για ετοιμότητα σε 6 περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Μαγνησίας

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Μαγνησίας το μεσημέρι της Τετάρτης, χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών παραδόθηκαν στις φλόγες και περιουσίες καταστράφηκαν. Ο απολογισμός μίας ημέρας παραπέμπει σε τραγωδία πολλαπλών επιπέδων, καθώς οι φλόγες πέρασαν από οικισμούς, εγκλώβισαν ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν ή που έμειναν για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και κατέστρεψαν τα πάντα στο διάβα τους.

Ακόμη και μετά τις 9 το βράδυ, εστάλη 112 για ετοιμότητα στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λουτζίκα και Κογιάτικα.

Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία στη Μαγνησία. Η πυροσβεστική, με όσες δυνάμεις είχε στη διάθεσή της και με την εξάντληση από τα πύρινα μέτωπα των προηγούμενων ημερών, ορισμένα εκ των οποίων εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, ρίχτηκε στη μάχη για να σώσει ζωές και περιουσίες. Πολλές περιοχές εκκενώθηκαν προς κάθε κατεύθυνση, η εθνική οδός έκλεισε για αρκετή ώρα, τα ιπτάμενα μέσα επιχειρούσαν χωρίς διακοπή και οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ανακόψουν την πορεία των μετώπων.

Παρόλα αυτά, μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο, στο Χοροστάσι Αλμυρού, ενώ ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα, ηλικίας 55-60 ετών, έμεινε στο τροχόσπιτο, παρ’ ότι είχε σταλεί μήνυμα 112 για εκκένωση της ευρύτερης περιοχής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments