Ελλάδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Λαμία μετά τη «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις

Σε ύφεση η φωτιά στην Λαμία μετά τη «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τρεις ώρες κράτησε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία. Νωρίτερα, σήμανε δύο φορές το 112 για εκκένωση της περιοχής Αμφιθέα Λαμίας με κατεύθυνση προς Δομοκό.

Τρεις ώρες κράτησε η προσπάθεια των επίγειων και εναέριων δυνάμεων να περιορίσουν τις φλόγες που προέκυψαν από αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της χθεσινής πυρκαγιάς στη Λαμία. Νωρίτερα, σήμανε δύο φορές το 112 για εκκένωση της περιοχής Αμφιθέα Λαμίας με κατεύθυνση προς Δομοκό.

Ωστόσο, μετά από συνεχείς προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων η φωτιά περιορίστηκε και βρίσκεται σε ύφεση. Στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν δύο αεροσκάφη που συμπληρώθηκαν με ένα ελικόπτερο, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες από τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, τα χωματουργικά μηχανήματα και τις υδροφόρες που διατέθηκαν από τον δήμο Λαμιέων και την Περιφέρεια Στερεάς – και μαζί τους οι εθελοντές που με ένα κλαδί στα χέρια προχωρούσαν για να σβήσουν τις φλόγες.

Αρχικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης περιόρισαν το ένα μέτωπο που κινούνταν προς το Κάστρο της Λαμίας από την βόρεια πλευρά και στη συνέχεια το δεύτερο μέτωπο που κινούνταν προς κατοικημένη περιοχή. Οχήματα της αστυνομίας με μεγάφωνα καλούσαν τους πολίτες που έμειναν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος, με φροντίδα του δήμου άδειασε πολύ γρήγορα και το κολυμβητήριο Λαμίας και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας τα μικρά παιδιά που βρίσκονταν εκεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments